Meclis Canlı

Büyükşehir “Bir Dikili Fidanım Olsun” diyor


23.01.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde doğan afetlerde yıkılan, yangınlar sonucu kesilen ve hiç ağaç bulunmayan sorumluluk alanındaki mezarlıkların ağaçlandırılması için “Bir Dikili Fidanım Olsun” projesini hayata geçirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sorumluluğunda bulunan 1428 mezarlık alanında temizlik, ilaçlama, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da doğal afetlerde yıkılan, yangınlar sonucunda kesilen ve hiç ağaç bulunmayan mezarlık alanlarının da daha nezih hale getirilmesi için ağaçlandırma çalışmaları yapıyor.

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde tespit edilen ve ihtiyaç duyulan mezarlık alanlarına “Bir Dikili Fidanım Olsun” projesi ile 1078 adet ağaç fidanı dikildi.

Fidan dikim etkinliklerini mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mezarlık alanlarına Kara Servi, Fıstık Çamı ve Arizona Servi türünde ağaç fidanları dikiyor.

Mezarlık alanlarında dikilen fidanlar ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hem erozyon ile mücadele edip hem de yaban hayatının devamlılığı için yaşam alanı oluşturmayı planlıyor.

“Bir Dikili Fidanım Olsun” projesi kapsamında bugüne kadar Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Menteşe, Ula ve Yatağan ilçelerindeki mezarlık alanlarında fidan dikim işlemlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Fethiye, Seydikemer, Marmaris, Datça, Bodrum, Milas, ve Kavaklıdere ilçelerindeki mezarlık alanlarına da 2 Bin adet fidan dikecek.