Meclis Canlı

Büyükşehir, Biyosidal Kongresi’nde Takdir Topladı


16.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, haşere ve sivrisinek ile mücadelede kullanılan ilaçların insan sağlığı ve çevreye verdiği zararların konuşulduğu “Uluslararası Katılımlı 2. Ulusal Biyosidal Kongresinde” yaptığı çalışmalar ve projeler ile takdir topladı.

9-13 Kasım 2015 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilen “Uluslararası Katılımlı 2. Ulusal Biyosidal Kongresine” İstanbul, Adana, İzmir, Ankara ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri ile çok sayıda akademisyen ve bilim insanı katıldı. Kongrede,  Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç “Haşere Kontrolünde Yerel Yönetimlerin Örnek Uygulamaları” konulu sunum yaptı. Hacı Koç’un  sivrisinek ve diğer haşereler ile mücadelede Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan yöntem ve projeleri anlattığı sunumu kongreye katılan akademisyen ve bilim insanları tarafından takdirle karşılandı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, kongre ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Yaklaşık bir buçuk yıllık bir Büyükşehir Belediyesi olmamıza rağmen haşere ve sivrisinek ile mücadelede örnek uygulama ve projelere imza atıyoruz. 2. Ulusal Biyosidal Kongresinde, ekiplerimizin Muğla İli genelinde haşere ve sivrisinek ile yaptığı mücadeleyi anlattığımız sunumun diğer Belediyelere örnek gösterilmesi ve takdir edilmesi bizleri çok mutlu etti. Bundan sonrada vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek için yeni projeler ve çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

İzmir’de düzenlenen ““Uluslararası Katılımlı 2. Ulusal Biyosidal Kongresine” Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan uzman personel katıldı.