Meclis Canlı

Büyükşehir Bodrum’da “su” mesaisinde


12.09.2018

Bodrum İlçesi Ortakent Yahşi Mahallesinde bulunan DSİ ana içme suyu hattında meydana gelen arıza Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yaklaşık 18 saatlik çalışma sonrası giderildi.

Bodrum İlçesi Ortakent Yahşi Mahallesinden geçen DSİ ana içme suyu hattında patlak meydana geldi. Pazartesi günü gece saatlerinde meydana gelen arıza nedeniyle Ortakent Yahşi, Gürece, Yakaköy, Akyarlar, Turgutreis ve Gümüşlük mahallelerinde su kesintisi yaşandı.

Çalışmalar Akşama Kadar Devam Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından arızaya anında müdahale edildi. Pazartesi akşam 22:00 saatlerinde meydana gelen arızanın tamiri Salı günü akşam 16:00 saatlerine kadar aralıksız olarak devam etti. Patlak nedeniyle yol çökerken oluşan çukurda büyük su birikintisi meydana geldi. Vidanjörler yardımıyla biriken su çekildikten sonra kazı çalışmaları başlatıldı ve arızalı boru tamir edildi. Çalışmanın tamamlanmasının ardından su kesintisi yaşanan mahallelere sorunsuz olarak su verilmeye başlandı.