Meclis Canlı

Büyükşehir Bozüyük’e İki Köprü Yapıyor


11.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesi ulaşım yolu üzerinde devam eden iki köprü çalışmasını yerinde inceledi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesi ulaşım yolu üzerindeki Alişar ve Akçay dereleri üzerindeki eski ve dar iki köprüyü yıkarak yerine 44 metre ve 19 metre uzunluğunda iki yeni, modern köprü yapımı için çalışmalara başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, Yatağan Bozüyük Mahallesi ulaşım yolu üzerinde bulunan 50 yıllık iki eski köprünün günümüz ulaşım şartlarında yetersiz kaldığını, vatandaşların trafikteki güvenliği için bu iki köprünün Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldığını söyledi. Bu iki köprü yerine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Alişar Deresi üzerine 19 metre, Akçay Deresi üzerine 44 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde iki yeni ve modern köprünün günümüz şartlarına uygun yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacağını söyleyen Hida Kılıç, 1 Milyon 152 bin TL ye mal olacak iki köprü projesinin temmuz ayı sonunda tamamlanmasını planladıklarını söyledi.



Daha Güvenli ve Modern Yollar İçin Çalışmalarımız Devam Edecek

Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesi ulaşım yolu üzerinde bulunan iki köprü çalışmasını yerinde inceleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, vatandaşların ulaşımda daha güvenli, daha rahat yolculuk yapabilmesi için Muğla genelinde çalışmaların devam ettiğini, Bozüyük Mahallesi’nde devam eden çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak iki modern ve güvenli köprünün vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “ Muğla genelinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanımızdaki yollarda asfalt, bakım, çizgi, işaretleme çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha güvenli, konforlu seyahat edebilmesi, evlerine, sevdiklerine ulaşabilmesi için bütün yollara büyük önem veriyoruz. Bozüyük Mahallesi’ndeki 50 yıllık, yıpranmış ve dar iki köprü yerine daha modern, geniş ve güvenlikli iki köprüyü vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.