Meclis Canlı

Büyükşehir, Bülent Akça Sahası’nı Yenileyerek Hizmete Sundu


25.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğlaspor Bülent Akça futbol ve antrenman sahasını yenileyerek Muğlalı sporcuların hizmetine sundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Gençlik Spor Dairesi Başkanlığı, Muğlaspor’un antrenman sahası olarak kullandığı 5497 metrekare alanı, 45*70 ebatlarında oyun sahası bulunan, zemini çim olan Bülent Akça antrenman sahasının zeminini suni çimle kaplayarak sporcuların hizmetine sundu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Gençlik Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, Bülent Akça sentetik futbol sahasını Muğlalı gençlerin hizmetine sunmaktan dolayı mutlu olduklarını, sahanın 60 iş günü içinde tamamlanarak 223 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Muğlaspor Başkanı Haluk Beyimoğlu, saha açılışında yaptığı konuşmada, Muğlaspor’un Muğla ili genelinde tüm 48’in ortak değeri olduğunu söyledi ve Muğlaspor futbolcusu iken Akhisar maçında yaşamını yitiren futbolcuları Bülent Akça’nın ismini futbol sahası ve tesislerde yaşamasına vesile olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.



Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Bülent Akça futbol sahasının açılışında yaptığı konuşmada Muğla ili merkezinin üniversite ile birlikte büyük bir genç nüfusuna ev sahipliği yaptığını, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün yatırımları ile Menteşe ilçesinde sporun her faaliyeti için alanların yaratıldığını söyledi.



“Büyükşehir, Her Branştan Sporun, Sporcunun Yanında”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde amatör spora, sporculara her alanda destek olduklarını, Muğla’yı ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil edecek sporcuların yetişmesi için alt yapıya, sporun bütün branşlarına önem verdiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “ Muğla’da spora, spor kulüplerine, amatör sporcularımıza büyük önem veriyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak spor kulüplerimize 719 bin liralık katkı sağladık. Spor kulüplerimizin il dışı seyahatlerinde ulaşımlarını, amatör spor kulüplerimizin araç, gereç, malzeme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Muğla merkez Menteşe ilçemizde Kışla Parkı’nda Spor Bakanlığı’mız ve  Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan Kapalı Spor Salonu, yüzme havuzu ve Gençlik Merkezi’nin alanlarını tahsis ederek bu tesislerin gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmete sunulmasını sağladık. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Düğerek Spor Tesislerimizle de her yaştan vatandaşlarımızın spor yapması için etkinlikler yapıyoruz. Hedefimiz1Muğla1 sloganı ile 13 ilçemizin ihtiyacı olan spor tesislerini ve diğer hizmetleri hayata geçiriyoruz. 2016 yılında ilçelerimizde tenis kortları, halı sahalar, basketbol, voleybol, futbol sahaları, yarı olimpik yüzme havuzları, spor salonları gibi birçok hizmet için etüt çalışmalarını yaptık. Muğla’da sporun her branşını yapabilecek coğrafyaya ve alana sahibiz. Muğla’da ulusal ve uluslararası boyutta spor faaliyetlerini gerçekleşmesinin ilimize ekonomik, turizm ve tanıtım alanında çok büyük katkıları olacaktır. Muğlamızda bütün kurumlarımızla birlikte spora önem vermeli, Muğla’yı ulusal ve uluslararası turnuvalarda temsil edecek başarılı sporcular yetiştirebiliriz. Bülent Akça Spor tesisimiz Muğlamıza ve sporcularımıza hayırlı olsun.” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’da yerel yönetimlerin ve Gençlik İl Spor Müdürlüğü’nün spora, sporcuya önem verdiğini ve bunu yaptıkları yatırımlar ile gösterdiklerini söyledi. Muğla Valisi Amir Çiçek; “Muğla ili merkez ilçesi Menteşe’de sporun her alanı için tesisler yapılıyor. Muğla’da başarılı sporcular yetişmesi için spora, sporcuya önem veriliyor. Sadece futbolda değil diğer branşlara da önem vererek da başarılı sporcuların yetişmesini sağlayabiliriz. Bülent Akça sahasının yapımındaki katkıları için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Bülent Akça sentetik futbol sahası açılışı Muğla protokolünün kurdela kesmesi ve Muğlaspor- U45 Karması arasında yapılan gösteri maçı ile sona erdi.