Meclis Canlı

Büyükşehir Çalışıyor, Muhtarların Yüzü Gülüyor


07.12.2017

Milas Bahçeburun, Kızılcayıkık Mahallesi Muhtarları ile SS.Bahçeburun, Kafaca, Epçe, Kızılcayıkık, Kırcağız, K.Dibekdere Köyleri Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Mehmet Gürsoy Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Milas Bahçeburun Muhtarı Mustafa Çamlıbelen, Kızılcayıkık Muhtarı Cengiz Topel Gökdağ ve Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Mehmet Gürsoy Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin mahallerine ve ilçelerine yaptığı önemli hizmetlerden ötürü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundular.

“Yüzde 10 verim Büyükşehirle Yüzde 100’e Çıktı”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tarım, ulaşım, sağlık, yollar, su, mezarlık gibi birçok hizmetinden memnun olduklarını söyleyen muhtarlar özellikle Milas ilçesini ve mahallelerini ilgilendiren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin mera projesinin kendilerini çok sevindirdiğini belirttiler. Çalılar ve otlarla atıl durumdaki mera alanlarının Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile temizlendiğini ve mera alanı hale getirildiğini söyleyen muhtarlar tarımın, hayvancılığın gelişmesi, sürdürülebilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söylediler. Yüzde 10 verim alabildikleri alanların Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile yüzde 100 canlandığını söyleyen muhtarlar ve kooperatif başkanı bu meraların ülkemize, Muğlamıza faydalarını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceklerini belirterek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Muğla’ya ve ilçelerine yaptığı hizmetler için teşekkür ettiler.

“Büyükşehir Muhtarlar Masası’ndan Çok Memnunuz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin birçok hizmetinden memnun olduklarını söyleyen Muhtarlar kendileri için kurulan Muhtarlar Masası’nın 7-24 her konuda muhtarlara yardımcı olduğunu ve hizmetlerin aksamadan devam etmesini sağladıklarını belirttiler. Bir sorunu Muhtarlar Masası’na bildirdiklerinde gerekli birimlerin kısa sürede sorunu çözmek için geldiklerini ve sorun çözülür çözülmez de kendilerine Muhtarlar Masası ve gerekli birimler tarafından bilgi verildiğini, geri dönüş yapıldığını söyleyen Muhtarlar Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ile her zaman muhtarların yanında olduğunu sözlerine eklediler. 

“Kırsal Kalkınma ile Muğla Üretecek Türkiye Kalkınacak”

Muğla’nın coğrafi yapısı, doğal güzellikleri, verimli toprakları ile Türkiye’nin en gözde ve şanslı illerinden biri olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bu güzide şehirde yerel yönetimler olarak vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için 566 muhtar, 13 ilçe belediyesi ile birlikte çalıştıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Değişen yasa ile mahalle ve köylerinde vatandaşların herhangi bir konuda ilk danıştığı ve müracaat ettiği kişi olan siz değerli muhtarlarımızın yetkileri kısıtlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla genelinde hizmet üretirken siz muhtarlarımızla birlikte hareket ediyor, sizlerin bu değişimden kaynaklanan sıkıntıları hissetmemenizi sağlamaya çalışıyoruz. Sizler mahalle ve köylerinizde Büyükşehir Belediyesi’nin bir temsilcisi ve vatandaşla aramızdaki en önemli bağımızsınız. Özellikle kırsal mahallelerimiz için kullandığımız bir slogan var. “Toprağını Satma Ürününü Sat” Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü ürüne elverişli topraklara sahip Muğlamızda kırsal kalkınmayı arttırmak ve üreticilerimizin emeğinin karşılığını alması için birçok hizmeti hayata geçirdik. Tarımsal Analiz Laboratuvarımızdan alım garantili çiçek üretimine, yem bitkisi, fidan dağıtımından, yerel tohum merkezine, sulama suyu kanallarından, trüf mantarı üretimine kadar birçok hizmeti üreticilerimizin toprağını satmaması ürettiği ürünü satması için gerçekleştirdik. Muğla genelinde 908 dönüm arazide gerçekleştireceğimiz Mera projemizle tarım ve hayvancılıktan geçinen üreticilerimiz için önemli bir hizmeti daha hayata geçirdik. Bu hizmetlerimizle Ata’mızın dediği gibi üreten köylü tekrar milletin efendisi olacak. Muğla üretecek, Türkiye kalkınacak.” dedi.

Muhtarlara ve kooperatif başkanına ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Gürün, yaptıkları hizmetlerden vatandaşların, muhtarların memnuniyetinin kendilerini mutlu ettiğini, daha yaşanır bir Muğla için hizmet etmeye, üretmeye hep birlikte devam edeceklerini söyledi.