Meclis Canlı

Büyükşehir Çam Balı Atölyesi Düzenledi


05.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Atölye Muğla Bir tarafından Ula İlçesi Şirintepe Mahallesinde Çam Balı temalı Animasyon Atölyesi düzenlendi.

 

‘Geleneksel arıcılık deneyimini ve ürün çeşitliliğini, ekonomik kalkınmayı sağlayacak biçimde nasıl yeniden ele alabiliriz.’ temel sorusunun cevabının arandığı Çam Balı Atölyesi’nde geleneksel bal üretim sürecini endüsttriyel üretimle karşılaştıran ve özellikle genç girişimciler için bilgilendirici animasyonlar üretilmesi amaçlandı. Atölyede arıcılık ve bal üretim sürecinin sorunlarının tespitleri yapıldı. 15 katılımcının yer aldığı atölyede, MAYBİR Arıcılık Müzesi ziyareti, Muğla Petek’te balmumu ve petek üretimi, arıcılık yan ürünleri hakkında bilgiler alındı.

 

Atölye katılımcıları çam balı projesini aktararak, arıcıları süreç ve üretim yöntemleri konusunda dinlemek ve olası çözüm alternatiflerini tartışmak üzere Kızılyaka Mahallesinde arı yetiştiricileri ile bir araya geldi. Çarık Derneği ve Yazla Arı Çiftliği de atölyede kullandıkları sürdürülebilir yöntemler ve üretimlerle gelecek nesillere aktarım besleme, ilaçlama, saha şartları noktalama tespitleri, kovan mesafeleri gibi konuları gündeme getirdi. Arıların nasıl bir komünite kurdukları, kendi görev hiyerarşilerini nasıl evrelerde gerçekleştirdikleri, petek örme algoritmaları, larva ve yavru süreçleri konusunda bilgiler değerlendirildi.

 

Çam Balı ve diğer atölyeler hakkında detaylı bilgi almak isteyenler muglabir.com adresini ziyaret edebilirler.