Meclis Canlı

Büyükşehir Can dostları Sağlığına Kavuşturuyor ve Sahiplendiriyor


04.01.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi can dostlarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturmaya ve onların sağlığı ile ilgilenmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Milyon 715 Bin TL yatırımla Menteşe ilçesi Akçaova-Yeşilyurt Mahallesi yolu üzerinde 40 dönüm arazi üzerine kurduğu Hayvan Bakımevi doğal yaşam alanları ve teknik özellikleri ile Türkiye’nin sayılı barınaklarından biri. Büyükşehir Hayvan Bakımevi’nde ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım ünitesi, karantina ünitesi, muayene ünitesi, ameliyathane ünitesi, müşahede ünitesi, kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam park alanları bulunuyor. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde can dostlarımızın sağlığı, sahiplendirilmesi için 3 veteriner hekim 11 personel çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kısırlaştırma ve hasta hayvan bakımının yanı sıra donanımlı Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde ortopedik cerrahi operasyonlar da yapılıyor.  Kaza veya şiddet sonrası yaralanmış kemik kırıklarıyla bakımevine getirilen sokak hayvanlarının röntgenleri çekilerek operasyonları ve ameliyat sonrası bakımları yapılıyor. Bugüne kadar 126 kedi ve köpeğe ortopedik ve cerrahi müdahalede bulunuldu. Temmuz 2018’de açılışı yapılan Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde 1337 hayvan tedavi edildi. Barınağa ekipler ve duyarlı vatandaşlar tarafından getirilen 1423 hayvanında tedavileri yapıldı. 1644 hayvan aşılanırken, 985 kedi ve köpek de kısırlaştırıldı. Ayrıca hayvan bakımevindeki 111 can dost da sahiplendirilerek yeni, sıcak yuvalarına kavuştu. 2014 yılından itibarense tedavi edilen hayvan sayısı 6783, kısırlaştırılan hayvan sayısı 7809, sahiplendirilen hayvan sayısı ise 1588.

Başkan Gürün; “Hayatı birlikte paylaştığımız can dostlarımızın en çok sevgiye ihtiyacı var.”

Doğal ve tarihi güzellikleri ile yaşadıkları şehri koruyan, vatandaşların yaşam standartlarını arttıran hizmet ve projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, can dostları için özellikleri ile Türkiye’nin sayılı barınaklarından birini Muğla’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Yerel yönetimler olarak yaşadığımız şehri vatandaşlarımız için daha huzurlu, yaşanır yapmak, güzelliklerini korumak ve o şehre değer katmak için çalışıyoruz. Aynı zamanda üzerinde yaşayan canlılar için de hizmet ve projeler üretiyoruz. Hayatı birlikte paylaştığımız can dostlarımız için teknik özellikleri, doğal yaşam alanları ile ülkemizin sayılı barınaklarından birini Muğlamıza kazandırdık. Onlar için doğal yaşam alanlı bir ortamın yanı sıra sağlıkları için de tüm imkanların olabileceği bir ortam sağladık. Duyarlı vatandaşlarımızın ve ekiplerimizin takibi sayesinde gerek ortopedik gerek cerrahi müdahalelerle can dostlarımızı sağlığına kavuşturuyoruz. En önemlisi de onları sahiplendirerek yeni, sıcak yuvalarına kavuşmalarını sağlıyoruz. Can dostlarımız için en önemli şey sevgi. Özellikle bu kış günlerinde onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Duyarlı vatandaşlarımıza can dostlarımızla ilgilendikleri, yaralı ve hasta olanları barınağımıza getirdikleri ve ekiplerimize bildirdikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.