Meclis Canlı

Büyükşehir çevreye büyük önem veriyor


17.08.2018


Çevre konusunda büyük yatırımlar yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu yöndeki çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Bugüne kadar çevreye birçok yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Fethiye’de 4 Milyon 649 Bin TL yatırım ile 2. lotu açarak Seydikemer ve Fethiye’nin 10 yıllık çöp sorununu çözen Muğla Büyükşehir Belediyesi, 6 Milyon 858 Bin TL’lik Menteşe tesisi ile de Yatağan, Kavaklıdere, Ula ve Menteşe’nin çöp sorununu 20 yıllık çözüme kavuşturdu. Ayrıca Menteşe ilçesine tüm Muğla’ya hizmet eden Tıbbi Atık Tesisi de kazandırıldı. Son olarak 19 Milyon 320 Bin TL’lik büyük bir yatırım ile Milas ve çevresinin 25 yıllık çöp sorununu çözen belediye, bu konuda çalışmalarını büyük bir özveriyle yürütüyor.

Kurulan tesislerde geri dönüşüm ünitelerinin yanı sıra enerji üniteleri de yapılıyor. Üniteler sayesinde çöpler bir taraftan ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak, diğer bir taraftan da oluşan gazlardan elektrik enerjisi üretiliyor.

 

Yaz aylarında Muğla’da nüfusun ve tüketimin artmasıyla ortaya çıkan atıkların büyük bir oranda çoğalması nedeniyle tesisler tam kapasite çalıştırılıyor.

Vatandaşların daha rahat ortamlarda tatillerini yapmaları, yaklaşan bayram nedeniyle daha iyi ortamlarda bayramlarını geçirmeleri için Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluk alanındaki çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor.

“Atıkların toplanması taşınması İlçe Belediyeleri, Atıkların Bertarafı Büyükşehir Belediyesine aittir”

Konu hakkında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çevre konusunda yetki ve sorumluluk alanımızda bulunan tüm konularda çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bazı ilçelerimizde çöp toplanması konusunda sıkıntılar yaşandığı ve bu sıkıntılar sonucunda vatandaşların yanlış yönlendirildiği görülmektedir. İlçelerde çöplerin mahallinden alınması ve depolama alanına götürülmesi yetki ve sorumluluğu ilçe belediyelerinde bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyemizin çöp konusunda sadece depolama alanı yapma ve işletme yetkisi bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın özellikle yaklaşan bayram nedeniyle sıkıntı yaşamamaları için çöp toplanması konusunda ilçe belediyeleri ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için bayram boyunca da yetki ve sorumluluk alanlarımızda hizmetlerimizi sürdüreceğiz” ifadeleri yer aldı.