Büyükşehir, Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılıyor

18.03.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Fethiye İlçesindeki Üstün Dökmen Küçük Şeyler Anaokulu öğrencilerine, hayvan sevgisi, sokak hayvanlarına nasıl davranılması gerektiği ve hayvanların korunmasının önemi konusunda bilgiler verdi. Farklı yaş grubundan çocukların katıldığı bilgilendirme ve eğitim çalışmasında hayvan hakları konusunda bilgiler verilirken ailelere de Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar ve hizmetler konusunda broşürler dağıtıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, öğrencilere küçük yaşta hayvan sevgisini aşılamak için çalışmalar yaptıklarını ve projeler ürettiklerini söyledi. Koç; “Çocuklarımız, hayvan sevgisi, hayvan hakları ve hayvanlara nasıl davranmaları gerektiği konusunda uzman personelimiz tarafından bilgilendirildi. Eğitim ve bilgilendirme çalışmasında çocuklarımızdan aldığımız tepkiler bu eğitimin oldukça faydalı olduğunu bizlere gösterdi. İl genelinde bu tarz çalışmalar yapmaya ve çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamaya devam edeceğiz.” dedi.