Meclis Canlı

Büyükşehir, Dalaman’da Çiftçileri Bilgilendirdi


29.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde çiftçilerin bilinçli ve modern tarım yapabilmeleri için düzenlediği bilgilendirme toplantılarına  Dalaman İlçesinde devam etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen çiftçi bilgilendirme toplantıları tüm hızıyla ve yoğun katılımla devam ediyor. Dalaman ilçesinde düzenlenen toplantıda çiftçilere, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından ortaklaşa kurulan Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilirken arazide uzman personel tarafından çiftçilere numune alımı, doğru ilaçlama, gübreleme ve sulama yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, çiftçilerin bilinçli ve modern tarım yapabilmeleri için düzenledikleri bilgilendirme toplantılarının oldukça faydalı geçtiğini ve yoğun bir katılım sağlandığını söyledi. Tufan; “Büyükşehir Belediyemiz ve Üniversitemiz ile ortaklaşa kurduğumuz analiz laboratuvarında, Çiftçi Eğitimi ve Numune Toplama Aracı ile çiftçilerimizden topladığımız numunelerin analizleri yapılıyor ve sonuçlar rapor halinde Ziraat Odalarımızla koordineli bir şekilde çiftçilerimize yerinde teslim ediliyor. Analiz sonuçları ışığında uzman personelimiz tarafından çiftçilerimize gerekli bilgilendirmeler yapılıyor.” dedi.

 Muğla’da modern tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak için tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüttüklerini ve çiftçilere sürekli destek olduklarını söyleyen Tufan; “Oldukça faydalı geçtiğini düşündüğüm çiftçi bilgilendirme toplantılarını diğer ilçelerimizde de düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.



Dalaman İlçesinde düzenlenen çiftçi bilgilendirme toplantısına, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan ve teknik personel, Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tefik Tayfun Tuncay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Nurettin Öner  ve çok sayıda çiftçi katıldı.