Meclis Canlı

Büyükşehir Datça’da Muhtarlar İle Buluştu


17.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantılara Datça  İlçesi’nde devam etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantıların altıncısını Datça İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Datça  İlçe Başkanı Aytaç Kurt, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Datça İlçesi mahalle muhtarları katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Datça İlçesi’nde düzenlediği Muhtarlar Bilgilendirme toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç, 16 Ekim 2014 yılında Muğla’da 551 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muhtarlar Masası’na bugüne kadar 4478 adet başvuru yapıldığını, Datça İlçesi’nden 51 başvuru ve talebin geldiğini söyledi. Datça İlçesi’nin 12 muhtarı olduğunu ve bunlardan 10’unun Muhtarlar Masası ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Yeşim Genç, 444 48 01-8 numarasını çevirerek bütün muhtarların kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Büyükşehir yasasından kaynaklanan sıkıntılara rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını ve vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi. Gürsel Uçar; “Muğla, Büyükşehir statüsüne geçtiğinde çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün bir toplantımızda Büyükşehir yasasından kaynaklanan sıkıntıların çok konuşulduğunu, eksikliklere rağmen vatandaşlara hizmet etmeleri gerektiğini söyleyerek bizleri motive etti ve iki yılda geldiğimiz nokta ortada. Büyükşehir Belediyemiz, yol, ulaşım, su gibi birçok hizmetleri kısa sürede hayata geçirdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ve ekibine teşekkür ediyorum.”  dedi.



“Muğla’da Büyük Bir Aileyiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak kuruldukları günden bugüne kadar araç, gereç, malzeme alımları ile birlikte Muğla’ya 247 Milyon 454 bin lira yatırım yaptıklarını, Datça ilçesine de 2014-2015 yılı sonuna kadar 5 Milyon 045 bin lira yatırım yaptıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Bilgilendirme toplantılarımızın altıncısını Datça ilçemizde yapıyoruz. Datça ilçemizin 12 muhtarı var, onlarla sürekli muhtarlar masamız ile iletişim halindeyiz. Muhtarlar Masamızın numarası olan 444 48 01-8’i tuşlayarak bizlere ilettiğiniz istek ve talepleri kayıt altına alıyor anında ilgili dairelerimize aktarıyoruz. Mahallerinizde vatandaşlarımızla Muğla Büyükşehir Belediyesi arasındaki en önemli bağ siz değerli muhtarlarımızsınız. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak yasadan kaynaklanan sıkıntılara rağmen kısa sürede kuruluşumuzu tamamlayarak sizlere hizmet vermeye başladık. 2014-2015 yılında Muğla’ya araç, gereç, malzeme alımları ile birlikte 247 Milyon 454 bin lira yatırım yaptık. Datça ilçemize de iki yıl içinde 5 milyon 045 bin lira yatırım yaptık. 2016 yılında da Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak Muğla’ya 410 Milyon 218 bin lira yatırım yapacağız. Muğla’da büyük bir aileyiz. Her ailede olduğu gibi eksikliklerimiz olacaktır.  Görev süremiz sonunda 5 yıl içinde Muğla’ya söz verdiğimiz bütün hizmetleri yerine getirmenin mutluluğu ile karşılarına çıkacağız.” dedi.