Meclis Canlı

Büyükşehir Datça’da Sıcak Asfalt Kaplama Çalışmalarına Başladı


17.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, havaların düzelmesiyle birlikte il genelinde asfalt kaplama çalışmalarına başladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların daha güvenli ve modern yollarda seyahat edebilmeleri için il genelinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler, 2016 yılı asfalt kaplama programı dahilinde bulunan Datça İlçesi Karaköy Liman yolunda Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt kaplama çalışmalarına başladı. Mevcut sathi kaplama üzerine uygulanan binder asfalt kaplama çalışması Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ilk kez Datça İlçesinde uygulanıyor.



“2016 Yılında İl Genlinde Bin Kilometre Asfalt Kaplama Çalışması Yapacağız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, il genelinde daha güvenli ve modern yollar için ekiplerin özveriyle çalıştığını söyledi. Kılıç; “Havaların düzelmesiyle birlikte asfalt kaplama çalışmalarımız başladı. Büyükşehir Belediyesi olarak 2014-2015 yıllarında il genelinde 525 kilometre asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdik. Ekiplerimiz, 2016 yılı asfalt kaplama programı dahilinde bulunan Datça İlçesi Karaköy Liman yolunda Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt kaplama çalışmalarına başladı. 2016 yılı asfalt programı dahilinde il genelinde 136 kilometre Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt, 864 kilometre 1. ve 2. kat asfalt kaplama olmak üzere toplam bin kilometre asfalt kaplama çalışması yapacağız. Muğlamıza yakışır modern ve konforlu yollar için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.