Meclis Canlı

Büyükşehir den Menteşe’ye 19 Milyon TL Yatırım


02.08.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesine yapacağı 19 milyon 600 bin TL yatırımla yeni bir çehre kazandıracak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım ilkeleri kapsamında hazırlanan projeler ile ilçelerin çehrelerini değiştiriyor. İlçe girişlerinde altyapı, elektrik, doğalgaz, su, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarının yapılması ve mevcutta bulunanların yenilenmesi ile caddelerin yeni bir görünüme kavuşarak, trafik açısından da daha rahat bir ulaşım sağlanması amacıyla çalışmalar yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi bu güne kadar Datça Kazım Yılmaz Caddesi’ne 9 Milyon 246 Bin TL, Fethiye Patlangıç - Ölüdeniz yolu 1.Etap 7 Milyon 830 Bin TL, Dalaman Atatürk Caddesi’ne 7 Milyon 180 bin TL, Ortaca Atatürk Bulvarına 6,5 milyon TL yatırım yaparak yol, cadde, meydan, bulvar düzenlemesi çalışmalarını tamamladı ve vatandaşların kullanımına sundu.

Bu kapsamda yeni bir proje ile Menteşe ilçesinde bulunan Uğur Mumcu Bulvarı,  Cumhuriyet Caddesi, Recai Güreli Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi’nde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bahsi geçen caddelerde yol, kaldırım, meydan ve kavşak düzenlemelerinin yanında 5 kilometrelik asfalt çalışması da yapılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada çalışmaların 4 etaptan oluşacağı belirtildi. Birinci etabın sanayi kavşağından tayyare kavşağına kadar, ikinci etapta tekel kavşağının olduğu belirtildi. Kız Meslek Lisesi ile Şehitlik kavşağı arasındaki üçüncü etaptan sonra Cumhuriyet Meydanı, Tekel Kavşağı ve Kız Meslek Lisesi arasının yapılarak projenin tamamlanacağı bilgisi açıklamada yer aldı.