Büyükşehir Dünya Turizm Forumunda

13.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi 10 Aralık’ta Antalya’da düzenlenen World Tourism Forum (Dünya Turizm Forumu)’a katıldı.

Antalya Belek  Regnum Carya Otel'de gerçekleştirilen forumda, 15 ülkeden 30 konuşmacı ve 750 katılımcı yer aldı. Turizmin geleceğine yön verecek kararların şekillendiği Dünya Turizm Forumunda, 2016 yılı ve 2017 yılında olabilecek durumlar değerlendirildi.

Forumda turizmin 2017 sezonunda 2016 yılından farklı olmayacağı, 2018 yılının ikinci yarısından itibaren hareketleneceği, ülkemizde meydana gelen terör olaylarının sosyal ve görsel medyada çok fazla paylaşılıp dile getirilmesinin ülke turizmini olumsuz yönde etkilediği, özellikle sosyal medyada bu tarz olumsuz olayların paylaşılmaması gerektiğini konularında fikirler sunuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan, Dünya Turizm Forumu muhabirleriyle yaptığı röportajda, Muğla’nın önemli bir turizm destinasyonu olduğu konusunda ve yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi.