Meclis Canlı

Büyükşehir Düzenleyeceği Etkinliklerde Genelge Gereğince Negatif Sonuçlu PCR Testi İsteyecek


03.09.2021


İçişleri Bakanlığı’nın “Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu” konulu genelgesine göre aşı olmayan vatandaşlar 6 Eylül’den itibaren PCR test sonucu ibraz etmek zorunda kalacak.

 

Bu çerçevede Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Eylül’den itibaren düzenlenecek konser, sinema ve tiyatro etkinliklerinde de HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (COVID-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi için önlemler almaya devam ediyor. Salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra en güçlü unsurun gönüllülük esasına göre yürütülen aşılama faaliyeti olması nedeniyle İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğine "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelge gönderildi.

Genelgeye göre 6 Eylül’den itibaren aşı olmayan kişilerden konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecek.  Bu çerçevede Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Eylül’den itibaren düzenlenecek konser, sinema ve tiyatro etkinliklerinde de HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (COVID-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş, aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliklere katılmasına müsaade edilmeyecek.