Meclis Canlı

Büyükşehir E-İmza’ya Geçiyor


10.05.2017

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kapsamında 2015 yılı Kasım ayında Elektronik İmza (e-imza) kurum içi yazışmalarda kullanılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi e-imzaya geçiş sürecini hızlandırdı.

2015 yılı Kasım ayında e-imza kurum içi yazışmalarda kullanılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesinin ilgili daire başkanlıkları ve müdürlüklerinde aktif olarak kullanılmaya başlanan e-imza ile kurum içerisinde yazışmalar yapılıyor. E-imzanın belediyenin tüm birimlerinde kullanılması için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılında Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabı edindi.  KEP hesabı ile Elektronik Belge Yönetim Sistemi entegrasyonu önümüzdeki günlerde tamamlanacak.

Resmi yazışmalarda uygulanacak usul ve esaslarla, standart dosyalama planlarıyla, ayıklama ve imha süreçleri bir bütündür. Belediyenin edindiği yazılım sayesinde belge ve arşiv işlemleri kolaylıkla yürütülebilecek. E-imzanın en önemli getirilerinden biri ise kırtasiye ve sarf malzemelerinin kullanımını azaltarak, tasarruf sağlaması. Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile evrakların daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde kurumlar arasında iletişimi sağlanarak, hem iş gücünden tasarruf hem de hizmetin daha akıcı ve hızlı bir şekilde ilerlemesi hedefleniyor.