Büyükşehir Ekipleri Bodrum ve Yatağan'daki Orman Yangınlarına Müdahale Etti

03.08.2020

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bayram tatilinde Bodrum ve Yatağan ilçelerinde çıkan orman yangınlarına müdahale etti.  İtfaiye ekipleri orman ekipleriyle birlikte alevlere karşı omuz omuza mücadele etti.

Orman yangınları açısından Türkiye’nin en hassas bölgelerinin başında gelen Muğla, bayram tatilinde yangınlarla mücadele etti. Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesinde 3 ayrı noktada başlayan yangında yaklaşık 40 hektarlık makilik alan yok oldu. Aydın’ın Çine ilçesinde başlayan Muğla’nın Yatağan ilçesine sıçrayan orman yangının da ise yaklaşık 20 hektarlık ormanlık alan kül oldu.

Çıkan orman yangınlarına orman ekipleri ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangınlara 14 itfaiye aracı ve 28 personelle katıldı. İtfaiye ekipleri orman ekipleriyle birlikte alevlere karşı omuz omuza mücadele etti.