Meclis Canlı

Büyükşehir Ekipleri Güvenli Yollar için Çalışıyor


12.10.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde güvenli yollar için bugüne kadar 4187 el uygulaması (yaya geçidi, önce yaya görseli, profil atlama ses bandı, kasis boyama, premark, refüj), 6357 kedi gözü ve 6314 km yol çizgi çalışması yaptı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların güvenli yollarda seyahat edebilmesi ve yayaların güvenliği için el uygulaması, kedi gözü ve çizgi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kurulduğu günden bugüne modern ve güvenli yollar için çalışan ve bugüne kadar 2450 km yol çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi bu yollarda trafik ışık, yol çizgi, yaya geçidi, kasis boyama, trafik güvenlik aynası, önce yaya görseli, kedi gözü çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor. Muğla genelinde bugüne kadar 4187 el uygulaması, 6357 kedi gözü ve 6314 km yol çizgi çalışması yapıldı. Özellikle okul bulunan caddelerde yapılan kasis, önce yaya görselleri öğrenciler için karşıdan karşıya geçişlerde büyük kolaylık sağlıyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; vatandaşlarımızın güvenli, modern yollarda seyahat etmesi için yol çalışmalarına yatay, düşey işaretlemelere ara vermeden devam ediyoruz. Yaya ve trafik güvenliği için alınan tedbirlere trafikte araç kullanan tüm vatandaşlarımızın da uyması büyük önem arz etmektedir” denildi.