Meclis Canlı

Büyükşehir Ekiplerinden Kar Mesaisi


07.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde etkisini gösteren karla mücadele için vardiyalı 24 saat çalışan personeliyle kardan kapanan yollara müdahale ediyor. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Muğla genelinde 8 greyder, 10 Tuzlama aracı, 4 lastikli kepçe, 1 kar küreme ve tuzlama aracı ile 11 bölgede karla mücadele ekiplerini hazır bekletiyor. Sabah saatlerinde başlayan Menteşe Yılanlı, Göktepe arasında 55 km yolda, Seydikemer Seki, Kayabaşı, Doğanlar, Çobanisa arasında 50 km yolda, Köyceğiz Pınar, Sazak, Otmanlar, Karaçam arası 50 km yolda, Kavaklıdere Ortaköy-Nebiler arası 12 km yolda karla mücadele eden ekiplerin çalışmaları ile kardan kapanan bütün yollar ulaşıma açıldı. Ayrıca Ula Turgut Kavakçalı, Köyceğiz Balcılar, Dalaman Gürleyik, Narlı’da heyelan ve göçüklerden kapanan yollar da Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ulaşıma açıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanı Hida Kılıç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda Muğla genelinde özellikle hafta sonu için tedbirlerin alındığını ve kardan kapanan yollara kısa sürede müdahale edilerek ulaşımda aksamaların önüne geçildiğini söyledi. 



Başkan Gürün; “Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Karla Mücadele için Görevinin Başında”


Ülkemizde ve Muğla genelinde hava koşullarının sertleşmesi sonucu ulaşımda aksamaların yaşanmaması ve vatandaşların güvenli yollarda seyahat etmesi için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 11 noktada hazır beklediğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kardan kapanan yollara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin anında müdahale ederek bütün yolları ulaşıma açtığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Hafta sonu kar beklenen Seydikemer, Kavaklıdere, Menteşe, Köyceğiz ilçelerimizde ekiplerimiz kısa sürede kardan etkilenen yolları ulaşıma açtı. Bazı ilçelerimizde de yağışlardan kaynaklanan heyelan ve göçüklerden kapanan yollar da Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz tarafından müdahale edilerek ulaşıma açıldı. 24 saat vardiyalı çalışan ekiplerimiz vatandaşlarımızın ulaşımda olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için çalışmalarına ara vermeden devam edecek.” dedi.