Meclis Canlı

Büyükşehir “Engelleri” Kaldırıyor


02.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği “Engelsiz Plaj” projesini il geneline yaymak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ilki Ula İlçesi Akyaka sahilinde hizmete açılan engelsiz plajın ardından  Milas Ören, Datça Hastane önü ve Bodrum Kumbahçe plajlarında da fiziksel engelli bireylerin denizle buluşmasını sağlayacak yürüyüş platformu, özel şezlonglar, özel soyunma kabinlerini barındıran tesisler ücretsiz olarak engelli vatandaşlara hizmet veriyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelsiz plajlarına son olarak Ortaca Sarıgerme SARÇED sahili ve Dalaman Sarsala plajlarını da ekledi. Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği tarafından işletilen mavi bayraklı plajda engelsiz plaj çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı. Dalaman Belediyesi DAL-BEL  A.Ş. tarafından işletilen Sarsala sahilinde uygulanan engelsiz plaj projesi sonrası iki bedensel engelli vatandaş rahatlıkla denize girerek memnuniyetlerini dile getirdiler.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, ‘Engelsiz Plaj’ projesi ile ilgili kısa sürede çok sayıda olumlu geri dönüş ve teşekkür aldıklarını söyledi. Koç; “Engelli vatandaşlarımızın da diğer vatandaşlarımız gibi denize girebilmelerini sağlamak için uygulamaya başladığımız bu proje ile kısa sürede oldukça yol katettik. Mayıs ayında Akyaka sahilinde başlattığımız projemizi Haziran ayında Milas Ören, Datça Hastane önü ve Bodrum Kumbahçe plajlarımızda, Temmuz ayında da Ortaca Sarıgerme SARÇED sahili ve Dalaman Sarsala plajında hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Muğla genelinde projemize uygun sahillerimizde engelsiz plaj çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sosyal yaşama daha kolay adapte olmalarını sağlamak için özveriyle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.



“Muğla genelinde bugüne kadar toplam 6 sahili engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği hale getirdik”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, engelli vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılmaları için Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda yenilikçi hizmetleri devreye soktuklarını söyledi ve vatandaşların bu hizmetlerden memnuniyetinin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bireye sahip ailelerimiz ve engelli vatandaşlarımız için sosyal hayatı, yaşam alanlarını, ulaşım araçlarını, plajları kullanılabilir hale getirerek onların sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz. Kısa mola hizmetimizle de engelli ailelerimize özel hayatları için zaman yaratıyoruz. Muğla genelinde bugüne kadar toplam 6 sahili engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği hale getirdik. Vatandaşlarımızın bu hizmetlerimizden memnuniyeti bizleri de mutlu ediyor.” dedi.