Meclis Canlı

Büyükşehir, engelli bireyler için oynadı


16.05.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Menteşe ve Bodrum ilçelerinde engelli bireylere ve ailelerine yönelik ‘Bize Gülmek Lazım’ isimli açık hava tiyatrosu ve müzik eğlencesi etkinliği yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu sanatçılarının 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, engelli bireylere ve ailelerine yönelik sahnelediği ‘Bize Gülmek Lazım’ isimli açık hava tiyatro oyunu ve müzik eğlencesi büyük ilgi topladı.  

Menteşe ilçesinde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde, Bodrum ilçesinde ise Bodrum Belediyesi’ne ait Trafo kafede sahnelenen tiyatro oyununa, engelli bireyler ve aileleri yoğun katılım sağladı. Menteşe ilçesinde sahnelenen oyuna katılım sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş eşlik etti.

Yönetmenliğini Murat Meral’in yaptığı, 3 skeçten oluşan komedi oyununu, 500 kişilik engelli birey ve ailesi izledi. Engelli bireylerin keyifli vakit geçirmesi sağlanarak farkındalığın oluşturulduğu tiyatro oyununda, işitme engelli bireyler için işaret dili tercümanı da tiyatro oyunun çevirisini yaptı.