Meclis Canlı

Büyükşehir Evde Bakım Hizmeti 2.Yılında 47 Bin Tıbbi Müdahale Sayısına Ulaştı


09.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında Muğla genelinde yürüttüğü ve vatandaşlar tarafından çok beğenilen Evde Bakım Hizmeti 2.yılını doldurdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2014 yılı Ağustos ayında Muğla genelinde başlattığı Evde Bakım Hizmeti 2.yaşını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ilçelerde bu hizmeti başarıyla yürüten personelin katıldığı toplantıyla kutlandı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Muğla genelinde oluşturdukları 6 hizmet birimi, 9 hizmet noktası ile 13 ilçeye hizmet götürdüklerini, evde bakım hizmetleri konusunda vatandaşlardan birçok olumlu geri dönüş aldıklarını söyledi. Hacı Koç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Ağustos 2014’de Menteşe ilçesinde başlattığımız ve bütün ilçelerimize yayılan Evde Bakım hizmetimizde bugün ikinci yılı doldurduk. Bugüne kadar Muğla genelinde 8 bin 344 ilk ziyaret edilen hane, 47 bin 235 tıbbi müdahale, 10 bin 691 genel bakım, 5509 hasta nakli, 1240 engelli nakli sayılarına ulaştık. Sahada büyük özveri ile çalışan personelimiz ve çalışanlarımızı evlatları gibi gören vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan büyük destek gören bu hizmetimizi genişleterek sürdürmeye devam edeceğiz.”



Başkan Gürün; “Evde Bakım Hizmetimizle vatandaşlarımıza bir omuz, yaralarına merhem, yüzlerinde gülümseme olmaya devam edeceğiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi hizmeti olan Evde Bakım Hizmetleri ile bugüne kadar 8 bin 344 haneye misafir olduklarını, evde bakım hizmetiyle vatandaşlara destek olmaya, onlara bir omuz, yaralarına merhem, yüzlerindeki gülümseme olmaya devam edeceklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir Belediyesi hizmetimiz Evde Bakım hizmetlerimiz ile alanlarında uzman personelimiz vatandaşlarımızın evlerine misafir oluyor. Gerek tıbbi bakımlar gerek vatandaşlarımızın genel bakımı gerekse hastaneye nakilleri sırasında vatandaşlarımızın yanında olan, onlarla yakından ilgilenen personelimiz misafir oldukları evlerde artık evin bir ferdi olarak karşılanıyorlar. Vatandaşlarımızdan bu hizmetimiz için çok olumlu tepkiler, beğeniler ve teşekkür aldık. Ailesinde engelli ya da yatağa bağımlı hastası olan bütün vatandaşlarımıza bu hizmetimizi ulaştırmaya, onlara bir omuz, yaralarına merhem, yüzlerindeki gülümseme olmaya devam edeceğiz.” dedi.