Meclis Canlı

Büyükşehir Fethiye’de Muhtarlar İle Buluştu


14.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantılara Fethiye İlçesi’nde devam etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantıların onuncusunu Fethiye İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Fethiye İlçesi mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.



“Fethiye İlçesi’nden Muhtarlar Masası’na Bugüne Kadar 609 Talep Geldi”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye İlçesi’nde düzenlediği Muhtarlar Bilgilendirme toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç, 16 Ekim 2014 yılında Muğla’da 551 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muhtarlar Masası’nın şimdi 565 muhtara hizmet verdiğini, Muhtarlar Masası’na bugüne kadar Muğla il genelinden 4478 adet başvuru yapıldığını, Fethiye İlçesi’nden 609 başvuru ve talebin geldiğini söyledi. Fethiye İlçesi’nin 41 muhtarı olduğunu ve bunlardan 33’ünün Muhtarlar Masası ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Yeşim Genç, 444 48 01-8 numarasını çevirerek bütün muhtarların kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantısında konuşan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Muğla ilinde, Fethiye ilçesinde sorunların ortak olduğunu söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgilendirme toplantısı ve kendilerini daveti için teşekkür etti. Mete Atay; “Fethiye Belediyesi’nde Başkan yardımcısı ve 41 muhtardan da sorumluyum. İlimizde ve ilçemizde sorunlarımız ortak. İki yıldır Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak ilçemize hizmet veriliyor ve veriyoruz. Büyükşehir Belediye’mizin Bilgilendirme toplantısı ve daveti için teşekkür ediyorum.” dedi.



“2016 Yılında Fethiye İlçesi’ne 55 Milyon 077 Bin TL Yatırım Yapacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Fethiye İlçesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin MUSKİ ile birlikte Fethiye ilçesine 2014-2015 yılında 14 Milyon 214 Bin TL yatırım yaptığını,  2016yılında da 55 Milyon 077 bin TL yatırım yapacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak iki yıldır hizmet veriyoruz. Değişen yasadan kaynaklanan aksaklıklara rağmen kuruluşumuzu tamamlayarak 31 Mart 2014 yılında vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Yasa değişmeden bir yıl öncesinden hazırlıklarımızı yaparak vatandaşlarımızın bu değişimden en az şekilde etkilenmesini sağlamaya çalıştık. Muğla’da yeni kurulan mahallerimizle 565 mahalle muhtarımız var. Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet verirken mahallerinde vatandaşlarımızın sorunlarını en fazla bildirdiği muhtarlarımız bizler için en önemli aktör. Muğla’da muhtarlarımız, ilçe belediyelerimizle birlikte hiçbir ayrım yapmadan sorun odaklı çalışıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ 2014-2015 yılında Muğla’ya 247 Milyon 454 Bin TL yatırım yaptı. 2016 yılında da Muğla’mıza 410 Milyon 218 Bin TL yatırım yapacağız. “HedefimizBirMuğla1Bir” sloganımızla da vurguladığımız gibi Muğla’da Büyük Bir Aileyiz ve daha çağdaş, daha yaşanır bir Muğla yaratmak için görev süremiz boyunca hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.

“Siyasetin Üstünde, Vatanın Birliği, Beraberliği İçin Hep Beraber Kol Kola Girmeli, Tek Yumruk Olmalıyız.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Bilgilendirme toplantısından önce Ankara Kızılay’da yaşanan ve birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan terör olayını şiddetle kınadı ve birlik, beraberlik içerisinde bugünleri atlatılabileceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizin başkenti Ankara’da gene hain bir terör olayı yaşandı, birçok vatandaşımızı kaybettik ve yaralılarımız var. Ülkemizde terör olaylarının son bulması, birlik, beraberlik ve barış ortamının tekrar sağlanması için bizlere, herkese sorumluluk düşüyor. Siyasi görüşlerimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir. Siyasetin üstünde, vatanın birliği, beraberliği için hep beraber kol kola girmeli, tek yumruk olmalıyız. Bu iradeyi Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde göstermiştik. Ülkemizin her zamankinden fazla bir olmaya, birlikte olmaya ihtiyacı var. Ankara’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.