Meclis Canlı

Büyükşehir Fethiye’nin Altyapısına Damga Vuruyor


23.06.2020


Fethiye ilçesinde en büyük altyapı yatırım hamlesini başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Mart ayında başladığı Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü-Ovacık mevkii kanalizasyon şebeke ve kolektör yapım işi çalışmalarında bugüne kadar 1520 metre kanalizasyon hattı ile 52 adet muayene bacasının imalatlarını tamamladı.

 

Türkiye’nin önemli turizm kentlerinden birisi olan Muğla’da yıllardır altyapı sıkıntısı yaşayan mahalle ve mevkilerin sorunları Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile ortadan kalkıyor. Fethiye ilçesinde altyapı hamleleri ile dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü-Ovacık Mevkii kanalizasyon şebeke ve kollektör yapımı işinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 62 Milyon TL yatırım ile startı verilen Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü-Ovacık Mevkii kanalizasyon hattı çalışmalarında bugüne kadar 1520 metre kanalizasyon hattı ile 52 adet muayene bacasının imalatı tamamlandı.



Hisarönü-Ovacık mevkilerinin Altyapı Sorunu Ortadan Kalkacak

Geçtiğimiz Mart ayında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımı ile startı verilen Hisarönü-Ovacık mevkii kanalizasyon şebeke ve kollektör yapımı çalışmalarında 121 Bin metre kanalizasyon hattı, 3 adet Atıksu Terfi İstasyonu, 3841 adet parsel baca imalatı yapılacak. Çalışmalar sonucunda Hisarönü-Ovacık Mevkiilerinin altyapı sorunu ortadan kalkmış olacak.

 

Başkan Gürün, “Altyapısı ile güçlü bir Muğla için çalışıyoruz”

Fethiye için planladıkları yatırımların en önemlisi olan Hisarönü-Ovacık mevkii kanalizasyon şebeke ve kollektör yapımı işinde çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerinin ifade eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, şunları söyledi: “2015 yılında alt yapı yatırımları için Dünya Bankası’na müracaat ettiğimiz ve 2018 yılında onaylanan kredinin yatırım sürecini Bodrum ilçemizde başlatmıştık. Ardından Fethiye ilçemizde Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hattı için startı verdik. 127 Milyonluk yatırımın en büyük adımı olan 62 Milyon TL’lik kanalizasyon işi ile 121 bin metre kanalizasyon hattı yapılacak. Dünya ve ülkemiz COVID-19 salgını ile mücadele ederken Büyükşehir Belediyesi olarak Muğlamız için de tüm tedbirleri aldık. Önceliklerimizi vatandaşlarımızın sağlığı olarak belirledik. Vatandaşlarımızın ve şehrimizin sağlığı için alt yapı yatırımları da büyük önem taşıyor. Salgın nedeni ile turizmde büyük yara alsak da bu durumu fırsata çevirerek yoğunluğun yaşanmadığı bugünlerde alt yapı yatırımlarını hızlandırıp kısa sürede tamamlayabiliriz. Güzel ilçemiz Fethiye ve Muğlamızda yaşayan hemşehrilerimiz hizmetin en iyisini hak ediyor. Birlikte aileyiz birlikte Muğlayız.”