Meclis Canlı

Büyükşehir Görme Engelliler Derneği Semineri’ne ev sahipliği yaptı


01.11.2018


Türkiye Görme Engelliler Derneği’nin 6.Hizmet İçi Eğitim Semineri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkı ve destekleriyle Muğla’da düzenlendi.

Her yıl farklı ilde düzenlenen ve Türkiye’nin birçok şehrinden katılımla gerçekleştirilen Hizmet içi Eğitim semineri bu yıl Muğla’da Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlendi. Seminere Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Muğla Vali vekili Fethi Özdemir, Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Ahmet Cantürk, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Batman, Kahramanmaraş, Çanakkale, Balıkesir, Mersin, Niğde’den dernek üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, her yıl farklı bir ilde düzenledikleri semineri Muğla’da düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını söyledi ve destekleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Ahmet Cantürk, bugüne kadar Türkiye’nin farklı illerinde 5 eğitim semineri düzenlediklerini, 6.sını Muğla’da düzenlemekten mutlu olduklarını söyledi ve kendilerine destek vermek için gelen herkese teşekkür etti.

BAŞKAN GÜRÜN; “YEREL YÖNETİMLER ENGELSİZ ŞEHİRLER YARATMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün engelliler için hizmetler konusunda özellikle yerel yönetimlerin projeleri ile önemli çalışmalar yaptığını söyledi ve Türkiye Görme Engelliler Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının da toplumsal sorunlarda aktif rol alarak farkındalık yarattığını belirtti. Başkan Gürün; “Son yıllarda engelliler konusunda toplumsal duyarlılık arttı. Özellikle yerel yönetimler engelsiz şehirler yaratmak, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta daha görünür olmasını sağlamak için önemli projelerin altına imzalarını attılar. Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla genelinde engelsiz plajlarımız, Türkiye’de ilk kısa mola hizmetimiz, evde bakım, engelli nakil hizmetimiz, ulaşımda engelsiz otobüslerimiz ve daha birçok hizmetimizle Muğlamızda engelleri kaldırıyor, engelsiz sevgi dolu bir şehir yaratmak için çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşları da toplumun sorunları karşısında belirleyici, aktif olmalı ve siyasete de etki edebilmeli. Türkiye Görme Engelliler Derneği bu konuda başarılı çalışmalar yapıyor, kendilerini tebrik ediyor, Muğlamızda gerçekleştirecekleri seminerin başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir de seminerde yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin hizmetlerinde etkili olmak, haklarını elde etmek, taleplerini yöneticilere iletmek için çalıştıklarını söyledi ve Türkiye Görme Engelliler Derneği’nin Muğla’da güzel bir seminer gerçekleştireceğine inandığını belirtti.