Meclis Canlı

Büyükşehir, Haşereyle Mücadelede Vatandaşı Bilgilendiriyor


14.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde etkin bir şekilde sürdürdüğü sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele konusunda vatandaşları bilgilendiriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele konusunda hangi yöntemler uygulandığı, ilaçlamanın nasıl yapıldığı ve haşereyle mücadelede vatandaşların desteğinin ne kadar önemi olduğu ile ilgili bilgiler vererek broşür dağıtımı gerçekleştirdi.



“Yerleşik Yabancılar Haşereyle Mücadele Çalışmalarından Memnun”

Haşereyle mücadele ekipleri, Fethiye İlçesi Üzümlü Mahalle sakinleri ve mahallede yaşayan Alman ve İngiliz vatandaşlara da broşür dağıtarak sivrisinek ve haşereyle mücadele konusunda bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesinin haşereyle mücadele programından oldukça memnun olduklarını dile getiren yerleşik yabancılar, doğa dostu ve çevreye duyarlı yapılan ilaçlamadan dolayı da ekiplere ayrıca teşekkür ettiler.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, haşereyle mücadelenin 12 ay boyunca etkin bir şekilde yapıldığını söyledi. Hacı Koç; “Yaz aylarında yoğun bir şekilde gerçekleştirdiğimiz haşereyle mücadele çalışmalarımız kışın da devam ediyor. Sivrisinek üreme alanlarının tespiti ve ilaçlama çalışmalarımızın yanında vatandaşlarımızı sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele konusunda bilgilendiriyoruz. Yabancı yerleşimcilerimize de Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığına verdiğimiz önemi ve haşereyle mücadelede kullandığımız yöntemleri içeren bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Uyguladığımız yöntemler ve kullanılan ulusal normlara uygun ilaçlarla vatandaşlarımıza daha kaliteli, daha sağlıklı hizmet vermek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.” dedi.