Meclis Canlı

"Büyükşehir hayallerimi gerçekleştirdi"


04.03.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çanakkale zaferinin 104. Yılı nedeniyle il genelinden 300’ü kadın toplam 349 kişiyi Çanakkale şehitliğine götürdü. Şehitliği ziyaret eden kadınlardan Serpil Akça, “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu etkinlik benim hayallerimi gerçekleştirdi. Çok mutluyum” dedi.

Her yıl Çanakkale Zaferinin yıl dönümünden önce Muğlalı kadınları Çanakkale’ye götüren Muğla Büyükşehir Belediyesi bu yılda geleneğini bozmadı. Bugüne kadar 1458 vatandaşı Çanakkale’ye götüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, son olarak 349 kişiyi de götürerek bu rakamı 1807’ye çıkardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile yola çıkan vatandaşları, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün uğurladı.

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu ülkenin ortak, kurucu değerlerin sahip çıkılması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı;

“Şimdiye kadar 1458 hemşerimizi Anıtkabir’de Ata’mızı, Çanakkale’de ve Kıbrıs’ta şehitlerimizi ziyarete götürdük. 349 hemşerimizi daha Çanakkale’ye Atatürk’ün askeri dehası, Türk Milleti’nin kahramanlığı ile Kurtuluş Savaşı’nın önsözünün yazıldığı topraklara gönderdik. Ülkemizin ortak, kurucu değerlerine hep birlikte sahip çıkmalı, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’ndaki Kuvayi Milliye ruhunu bu topraklarda yaşatacağız. Bizi geleceğe taşıyacak olan bu değerlere sahip çıkmamız ve onlarla özellikle kadınlarımızın çocukları ile torunlarına anlatarak ortak değerlerimiz ile ayakta kalmamız lazım. Bunun için bu etkinliği önemsiyoruz. Bununla birlikte kurulacak olan dostluklar, hemşerilik duyguları da bizim için çok önemli.” dedi.

“Ucuz bir vatanımın olmadığını anladım”

Fethiye İlçesi Üzümlü mahallesinden Arife Yılmaz, gözyaşlarını tutmakta zorlandığını belirterek, “Çok duygulandım. Vatanın ne şekilde kazanıldığını bir kez daha anladım. Milletimin böyle bir geçmişe sahip olduğu için hem gurur duydum, hem de ucuz bir vatanımın olmadığını anladım. Burayı gezerken her karışında bir şehit yatıyor olması yere basmaktan beni zorladı. Gezerken “Bizler onların yanında hiç bir şeyiz” diye düşündüm.  Çünkü onların sayesinde ayaktayız” ifadelerini kullandı.  

Akça, “Hayallerim gerçek oldu”

Herkesin Çanakkale’ye gelip burayı görmesi gerektiğini söyleyen Serpil Akça, “Özellikle o dönem kurulan hastanenin benzetmesinin yapıldığı yeri gezdiğimde çok duygulandım. Şehitlerimizin çatıştığı yerleri gezdikçe yerlere basamaz oldum. O günleri yaşıyor gibi oldum ve her şey gözümün önüne geldi. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu etkinlik benim hayallerim gerçekleştirdi. Başta başkanımız Osman Gürün’e çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. İnşallah herkes buraya gelir” dedi.

Özdemir, “Onların sayesinde bu topraklarda hür yaşıyoruz”

Gezi esnasında toprağa basmakta zorlandığını ve en geriden geldiğini belirten Sevgi Özdemir, şunları söyledi;

“Ben orada toprağa basamadım. 15-16 yaşında çocuklar şehit olmuşlar. Onların kan döktüğü topraklarda en geride kaldım. Toprağa basmakta zorlandım. Onların sayesinde bu topraklarda hür yaşıyoruz rahat yaşıyoruz.”

Aslan, “Bizi buraya getirenlerden Allah razı olsun”

Gelecek nesillere bu duygunun tattırılması gerektiğine dikkat çeken Pembe Naz Aslan, “Bu etkinliği gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’den Allah razı olsun. Laf olsun diye söylenen bir laf değil. Gerçekten gelip görülmesi gereken özellikle gençlerimizin gelip görmesi gereken bir yer. Bizler bir nevi yaş olarak geçtik ama yetiştirdiğimiz çocuklarımıza bu duyguyu tattırmamız lazım. Bayrağın ne halden ne hale geldiğini bilmeleri gerekiyor ve sahip çıkmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.