Meclis Canlı

Büyükşehir Huzurevi sakinlerine Tiyatro ile konuk oldu


25.12.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Hayata Renk Lazım projesi kapsamında Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde sergilenen Bize Gülmek Lazım 2 tiyatro oyununu izledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Hayata Renk Lazım Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında Muğla Büyükşehir Belediye Tiyatro Topluluğu Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezine ‘Bize Gülmek Lazım 2’ adlı tiyatro oyunu ile konuk oldu.

Komedi türünde tek perdeden oluşan ‘Bize Gülmek Lazım 2’ tiyatro oyununu, Huzurevi sakinlerinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de izledi.  Yaşlılar ‘Bize Gülmek Lazım 2’ oyununu keyifle izlerken, oyuncuları da alkış yağmuruna tuttu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayata Renk Lazım Sosyal Sorumluluk projesi kapsamı ile kültürel etkinliklere ulaşma ve katılma imkânı bulunmayan yaşlı vatandaşlara, sanat dolu bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşattı. Aynı oyun daha önce Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Seydikemer Eşen ve Dalaman cezaevlerinde de oynandı.

Başkan Gürün; “Vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için var gücümüzle çalışmaya, onların yüzlerinde gülümseme olmaya devam edeceğiz.”

Kültürel ve sosyal etkinliklerin tüm vatandaşlara ulaşması için çalıştıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, cezaevlerinden sonra huzurevi sakinlerine de tiyatro ile misafir olduklarını ve yaşlarının en olgun çağındaki çınarların yüzlerindeki mutluluğun görülmeye değer olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Sosyal belediyecilik anlayışı ve vatandaş odaklı hizmetlerimiz ile Muğlamızda vatandaşlarımıza ulaşmaya, onları hizmetlerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Kültürel, sosyal etkinliklerimizi Kültür merkezlerinde, salonlarda sergilediğimiz gibi 13 ilçesi, 566 mahallesi olan Muğlamızda tüm vatandaşlarımızın bu etkinliklerden yararlanması için onların ayağına götürüyoruz. Ayrıca dışarı çıkması pek mümkün olmayan yaşlılarımız ya da kader mahkumları için de bu etkinlikleri gerekli izinleri alarak cezaevlerinde ve huzurevinde sergiliyoruz. Yaşlarının en olgun çağındaki çınarlarımızla birlikte tiyatro oyununu izlemek, onların yüzündeki mutluluğu görmek bizleri de çok mutlu etti. Vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için var gücümüzle çalışmaya, onların yüzlerinde gülümseme olmaya devam edeceğiz.”dedi.