Büyükşehir İşaretleme Çalışmalarına Devam Ediyor

06.06.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelinde yatay/düşey işaretleme çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki yollarda yürüttüğü yatay ve düşey işaretleme çalışmaları kapsamında, trafik tanzim, uyarı levhalarının yanı sıra eksik veya deformasyona uğramış yavaşlama uyarı çizgileri, yaya geçidi, refüj başı ofset tarama ve yol çizgi uygulamalarını da yapıyor. Bu güne kadar yavaşlama uyarı çizgileri, yaya geçidi, refüj başı ofset tarama olmak üzere 2686 adet el uygulama yapılırken, 2 bin 20 kilometre yol çizgisi işlemi yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yol ağımızın geniş olması ve doğal yapıdan kaynaklanan etkenler ile birlikte birçok noktada ekiplerimiz zorlu yol koşulları ile karşılaşıyor. Güvenli ulaşımın sağlanabilmesi için öncelik sırası tehlike uyarı işaretleri olmak üzere il genelinde işaretleme eksikliklerini gideriyoruz. Bu kapsamda belediyemiz sorumluluk alanında olan yol güzergahlarında işaretleme çalışmalarında sona yaklaşıyoruz. Ulaşım ve trafik açısından tehlikeli görülen noktalarda kazalara sebebiyet verebilecek unsurların önlenmesi için çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütüyoruz.” İfadeleri yer aldı.