Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı 7/24 Görevinin Başında


21.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediye İtfaiye Teşkilatı, Muğla ili genelinde vatandaşların güvenliği, huzuru için 7 gün 24 saat hizmet veriyor. 



Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra Muğla ili genelinde 13 ilçe amirliği, 27 istasyon olmak üzere toplam 40 noktada 505 personel, 142 araçla hizmet veren İtfaiye Teşkilatı bugüne kadar 6 bin 309 itfai olaya müdahale etti. Muğla ili genelinde yangın, doğal afet, kaza gibi birçok olayda vatandaşların kısa sürede yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı düzenlediği eğitim programları ile de bugüne kadar 28 bin 511 kişiye yangın eğitimi verdi.



6 Bin 309 İtfai Olaya Müdahale ve 28 Bin 511 Kişiye Eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, Muğla gibi geniş, yüzde 68’i orman olan bir coğrafyada Büyükşehir Belediyesi olarak kısa sürede İtfaiye teşkilatını en aktif şekilde yapılandırdıklarını ve vatandaşa hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Raşit Çöl; “Muğla, doğal güzellikleri, iklimi, geniş coğrafyası ile farklı ve özel bir il. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatımız son teknoloji araç ve gereçleri, eğitimli personeli ile bu özel coğrafyada 7 gün 24 saat hizmet veriyor. İtfaiye Teşkilatımız yangın, sel, doğal afet, kazalara aktif ve etkin müdahalesinin yanında düzenlediği eğitim programları ile de vatandaşlarımızı bilgilendirmektedir.” dedi.