Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi Araç Filosunu Güçlendirdi


31.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, İtfai olaylara daha etkin ve yerinde müdahale için 8 yeni ve donanımlı aracı Muğla’da vatandaşların hizmetine sundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 4 adet yangına ilk müdahale aracı, 3 adet hizmet aracı, 1 adet pikap alarak itfai olaylarda kullanılmak üzere araç sayısını 144’e çıkardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl alınan yeni 8 araçla birlikte araç sayılarını 144’e çıkardıklarını, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra 27 tam donanımlı itfaiye aracını Muğla’ya kazandırdıklarını söyledi. Raşit Çöl; “Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak Muğla ili genelinde 40 noktada 493 personel, 144 itfaiye aracıyla 365 gün 24 saat vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bugün tanıtımını yaptığımız 4 adet yangına ilk müdahale aracı, 3 adet hizmet aracı, 1 adet pikapla araç sayımızı 144’e çıkardık. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra 3 Milyon 64 bin TL yatırımla tam donanımlı 27 yeni itfaiye aracını Muğla’mıza kazandırdık. Ayrıca yüksek yangın riski ve ulaşım zorluğu olan mahallerimize 82 adet yangın söndürme tankeri dağıttık. Muğla’da birçok olayda 24 saat vatandaşlarımızın yanında olan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatımız Muğla genelinde 58 bin 296 kişiye de yangın eğitimi vermiştir. Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği için her an görevinin başında olan itfaiye teşkilatımıza her türlü desteği sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mız sayın Dr.Osman Gürün’e teşekkür ediyor, yeni ataçlarımızın Muğla’da sadece güzel olaylarda kullanılmasını diliyorum.” dedi.



“İtfai olaylara daha etkin, kısa zamanda müdahale için donanımlı ve gerekli araçlarla itfaiyemizi güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Türkiye’nin çevresiyle, doğasıyla çok özel bir kent olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu doğayı, çevreyi, ormanları korumak, vatandaşların huzuru, güvenliği ve mutluluğu için Muğla’da her alanda yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü, yüzde 68 orman varlığı, eşsiz doğasıyla çok özel bir şehir. Bu geniş coğrafyada vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği için itfaiye teşkilatımız 40 noktada 493 personelle 7/24 kesintisiz hizmet veriyor. İtfai olaylara daha etkin, kısa zamanda müdahale için donanımlı ve gerekli araçlarla itfaiyemizi güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.