Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi Eğitimlerini Sürdürüyor


07.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, il genelindeki kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda yangın eğitimi ve tatbikatlar düzenlemeye devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Menteşe Grup Amirliği ekipleri tarafından Muğla Valiliği Kadastro Müdürlüğü ve Menteşe Kaymakamlığı Tapu Müdürlüğü personeline yönelik yangın eğitimi verildi ve tatbikat düzenlendi. 53 personelin katıldığı eğitimde, yangına ilk müdahale, mutfak yangınları, temel yangın söndürme konularında itfaiye personeli tarafından uygulamalı bir şekilde bilgiler verildi.



“İtfaiye Her Yaştan Vatandaşa Yangın Eğitimi Veriyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Menteşe Grup Amirliği, Necibe Kaya isimli vatandaştan gelen talep üzerine yangın söndürme malzemeleri ve uygulamaları, yangından sonra yapılacak işlemler, yangının nedenleri ve etkenleri, yangın önleyici tedbirler, yangın ve yangınların sınıflandırılması, yangın söndürme yöntemleri, söndürücü maddelerin özellikleri konularında eğitim verdi. 3 gün süren eğitimin ardından Necibe Kaya’ya İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından “Yangın Eğitimi Katılım Belgesi” verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yangın eğitimi ve tatbikatlar düzenlediklerini ve yangın konusunda farkındalık yaratmak için çalıştıklarını söyledi. Çöl; “Düzenlediğimiz eğitim ve tatbikatlarda vatandaşlarımıza yangın ve afetlerde hareket tarzını öğreterek oluşacak can ve mal kaybını asgari düzeyde tutmayı amaçlıyoruz. Afet bilincinin oluşturulması ve acil durumlara hazırlıklı olunması için il genelinde gelen talepler doğrultusunda eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.