Meclis Canlı

Büyükşehir İtfaiyesi Görevinin Başında


05.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yerel seçimlerden sonra Büyükşehir olan Muğla ilinde, 243 ev, 62 iş yeri, 130 araç, 77 depo, 4 tekne, 802 ot-anız, 116 orman yangını olmak üzere toplam 1434 yangına müdahale etti.

30 Mart Yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir olan Muğla’da teşkilatlanması ve yapılanmasını en hızlı şekilde tamamlayarak görevini yerine getirmeye başlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Muğla ili genelinde 31 Mart-30 Eylül tarihleri arasında, 1434 yangına, 237 kaza-kurtarma olayına, 26 su baskını olmak üzere 1697 olaya müdahale etti. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 36 eğitim faaliyeti düzenleyerek 970 kişiye teorik ve uygulamalı yangın eğitimi verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, Büyükşehir olan Muğla’da yapılanmasını en süratli biçimde tamamlayan İtfaiye Teşkilatı’nın 24 saat görevinin başında olduğunu, bütün ilçelerin birbirleriyle koordineli çalışarak Muğla’ya hizmet ettiklerini söyledi. Raşit Çöl; “Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir statüsüne geçen Muğla’da bütün İtfaiye Teşkilatı Muğla Büyükşehir Belediyesi görev ve yetki alanına girdi. İtfaiye Teşkilatı olarak bütün ilçelerimizde teşkilatlanmamızı ve yapılanmamızı tamamlayarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı 13 Grup Amirliği, 35 itfaiye istasyonu, 48 merdivenli ve su tankerli arazöz, 50 su tankerli arazöz, 9 hizmet aracı, 6 kurtarma aracı, 8 farklı özelliklerdeki aracı olmak üzere toplam 121 aracı ve 314 personeliyle Muğla ilindeki olaylara müdahale etmekte ve vatandaşları eğitim faaliyetleri düzenlemektedir. İtfaiye Teşkilatımız Muğla ili genelinde ilçeleriyle uyum içinde çalışmakta ve vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için 24 saat görevinin başındadır.” dedi.