Büyükşehir İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma (SAK) Ekibi Kuruyor

27.05.2021

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde Su Altı Arama Kurtarma Ekibi kurulması için çalışmalar başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, iç kara sularında baraj, göl, gölet, akarsu, inşaat temeli gibi alanlarda oluşabilecek kayıp, kaza ve boğulma ihbarlarında müdahalede bulunmak için su üstü ve su altı arama kurtarma ekibi kuruyor. İtfaiye ekiplerinin görev ve sorumluluğu kapsamında dalgıç personel yetiştirilmesi için su altı ve su üstü arama kurtarma ihtisas eğitimlerine başlandı.

SAK eğitimlerinin tamamlanması ekipman ve araç alımı ile İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde ekip kurularak faaliyetlerine başlayacak.

Muğla genelinde 13 ilçe 38 istasyon, 497 personel, 140 araç, kırsal köylere dağıtılan 140 ilk müdahale tankeri ile vatandaşların can ve mal güvenliği için 7/24 görevinin başında olan itfaiye teşkilatının kurulacak Su Altı Arama Kurtarma ekibiyle müdahalede alanını da genişletecek.