Büyükşehir Karla Mücadelesine Başladı

22.11.2020

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Girdev Yaylasına yılın ilk karı düştü. Yoğun kar yağışı sonrasında kapanan 13 kilometrelik yol Büyükşehir ekipleri tarafından açıldı. Kar yağışı sonrası mahsur kalan çobanlar ekipler tarafından kurtarıldı.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte Muğla’nın yüksek kesimlerinde yılın ilk kar yağışı başladı. Muğla’nın Seydikemer ilçesi Girdev yaylasında yoğun kar yağışı dolayısıyla kara yolu kapandı ve çobanlar mahsur kaldı. Kar yağışında mahsur kalan çobanlar Çamurköy Muhtarı Alim Yanatma’ya ulaştı. Muhtar Yanatma Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerini arayarak yardım istedi. Büyükşehir ekipleri bölgeye ulaştı ve mahsur kalan çobanları kurtardı. Ekipler daha sonra kar yağışı dolayısıyla kapanan 13 kilometrelik yayla yolunu temizledi.

Çamurköy Muhtarı Alim Yanatma “kar yağışı dolayısıyla çobanlar dağda mahsur kaldığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesini arayarak yardım istedim. Ekipler kısa süre içerisinde bölgeye ulaştı. Mahsur kalan çobanları kurtarıp karla kapanan yolu açtılar. Kısa bir süre içerisinde müdahalede bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın mağdur olmasını önlediler” dedi.