Meclis Canlı

Büyükşehir Kendi Denizcilerini Yetiştiriyor


02.12.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’de görev yapan personel Amatör Denizcilik Eğitimi Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu alıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan “Amatör Denizci Belgesi” sınavlarına hazırlık amacıyla Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik “Amatör Denizcilik Eğitimi Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu” düzenledi. 3 hafta süren teorik ve uygulamalı eğitim, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü koordinesinde Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü’nün gemi adamı yeterliğine sahip personeli tarafından verildi.

Eğitime katılan personel Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavları geçmesinden sonra “Amatör Denizci Belgesi” alabilecek.

Özel tekneler ve turizm mevzuatı uyarınca belgelendirilmiş gezi ve sportif amaçlı olarak mürettebatsız olarak kiralanan ticari yatlar, ticari faaliyette bulunmamak kaydıyla bölge, mesafe ve zaman sınırı olmaksızın Amatör Denizci Belgesi sahibi kişilerce sevk ve idare edilebiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 1479 km ile Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip ili olan Muğla’da, denizi ve denizciliği sevdirmek amacıyla düzenlenen eğitimlere Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ personelinin yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. İkincisi düzenlenen Amatör Denizcilik Eğitimi Belgesi Sınavına Hazırlık Kursunun önümüzdeki dönemlerde de devam edileceği bildirildi.