Meclis Canlı

Büyükşehir Kırsal Mahallelere Yangın Tankeri Dağıtımını Sürdürüyor


29.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, il genelinde kırsal mahallelere yangın tankeri dağıtımına devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Menteşe İlçesi Gazeller Mahallesinde eski yangın tankerini alarak bakım ve onarımını yaptıktan sonra faaliyete hazır şekilde mahalle muhtarlığına teslim etti. Menteşe Grup Amirliği ekipleri, Gazeller Mahalle sakinlerine, teslimatı yapılan tankerin kullanım ve bakımı hakkında bilgi verirken yangına müdahale, söndürme türleri, yangın anında yapılması gereken hususlar, ev yangınlarında müdahale, tüp kullanımı, baca temizliği ve gönüllü itfaiyecilik konularını uygulamalı olarak gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İl genelinde kırsal mahallelerimize yangın tankeri dağıtımımız tüm hızıyla sürüyor. Bugüne kadar toplam 74 adet yangın tankeri dağıtımı gerçekleştirdik. Yapılan bu tanker teslimatlarında hem köy halkını bilinçlendirmek hem de olası yangın durumunda yangına ilk müdahaleyi kısa sürede yapmak. Bu çalışmalar ile amacımız il genelinde olası yangın riskini en asgariye indirmek.”