Meclis Canlı

Büyükşehir Kırsaldaki Çınarlar Projesi ile Yaşlıların Yanında


07.06.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırsaldaki Çınarlar Projesi kapsamında, kendi yaşamını idame ettirmekte zorlanan 65 yaş ve üstü yaşlıların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve hayatlarını evde devam ettirebilmeleri için, bugüne kadar 74 aileye 488 kere sosyal, teknik ve fiziksel destek sağlanırken, 52 aileye de düzenli periyotlarda hizmetler verilmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar Projesi ile 65 yaş ve üstü yaşlıların, evlerinde tek başına yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla temel sosyal, fiziksel ve teknik destek ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Proje kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bugüne kadar 74 aileye 488 kere sosyal, teknik ve fiziksel destek sağlanırken, 52 aileye de düzenli periyotlarda hizmetler verilmeye devam ediyor.

Kırsaldaki Çınarlar Projesi ile 2017 yılı Haziran ayı itibariyle Menteşe ve Milas ilçelerinde hizmet vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2018 yılı Nisan ayı itibariyle ise Ula, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde hizmet vermeye başladı.

Öz bakım hizmetleri veriliyor

Kendi yaşamını idame ettirmekte zorlanan 65 yaş ve üstü yaşlılara birçok özel destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, ayrıca yalnız yaşayan yaşlılara ev temizliği, banyo, saç, sakal traşı, kuaförlük hizmetleri, tırnak kesimleri gibi öz bakım hizmetlerini de verilerek yaşlıların bağımsız yaşamaları destekleniyor. Ayrıca ekipler, musluk değişimi, TV kanallarının ayarlanması, küçük boya işlerinin yapılması, ampul ve perde takılması, engelli vatandaşlarımıza lavabo ve banyolarında tutamaçların yapılması gibi küçük ev tamiratlarının da gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Tehlikelerden uzaklaştırma faaliyetleri yapılıyor

Kırsaldaki Çınarlar Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, yaşlılar için düşme önleme ve tehlikelerden uzaklaştırma faaliyetleri de yapılıyor. Bu faaliyetler arasında yaşlılarda görülen ev düşmeleri sonucu oluşan kırıkların önüne geçilebilmesi için eşiklerin yok edilmesi, merdivenlerin trabzanlarının kontrolü, basamaklarına kaymaz bant yapımı, baston altı lastiklerin yenilenmesi, ayakkabı taban kontrolü, duman detektörü montajı, banyoya ve tuvalete tutamaç montajı ve kaydırmaz konulması yer alıyor.