Meclis Canlı

Büyükşehir Kırsaldaki Çınarların yanında


24.01.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üstü yaşlıların rahat, huzurlu ve kaliteli bir yaşlılık dönemi geçirebilmesi için imkânlarını seferber ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kırsaldaki Çınarlar hizmeti ile Muğla’da yaşayan yaşlı vatandaşların yaşamını kolaylaştırıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı Haziran ayında yaşlılara yönelik başlattığı Kırsaldaki Çınarlar projesi ile hayatını idame ettirmekte zorlanan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza evlerinde hizmeti veriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, önceden randevu alınan evlere gidip tüm temizliği yapıyor; camlar siliniyor, mutfak-banyo yıkanıyor, yerler koltuklar temizleniyor, ortalık toparlanıp çöpler atılıyor. Temizlik işlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ekipleri, evin basamaklarına kaymaz bant yapımı, baston altı lastiklerin yenilenmesi gibi düşme önleme çalışmaları, musluk değişimi, TV kanallarının ayarlanması, küçük boya işlerinin yapılması, ampul ve perde takılması gibi küçük tamiratlar da yaparak adeta yaşlıların eli kolu oluyor.

Özkaya: “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün gözlerinden, yüzünden öpüyorum.”

85 yıllık ömrünü Menteşe ilçesi Akkaya Mahallesi’ndeki evinde geçiren Ayşe Özkaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kırsaldaki Çınarlar’ projesinden faydalananlardan yalnızca biri. Hizmetlerden yararlanmanın mutluluğu ile Büyükşehir ekiplerini her zaman evinin kapısında karşılayan Ayşe Özkaya, duyguları şöyle ifade etti: “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün gözlerinden, yüzünden öpüyorum. Başkanımız sayesinde evimizde hiç yorulmadan ve zorlanmadan bu hizmetleri alıyoruz. Buraya gelen arkadaşlardan çok memnunum. Onlar benim evlatlarım gibi. Elim, kolum oldular. Geldikleri zaman sobamı temizliyorlar, yemek yapıyorlar, temizlik yapıyorlar. Ben daha ne isteyeyim.” 

 

Başkan Gürün, “Sevgi, hoşgörü ve güler yüzle vatandaşlarımızın yanında olmaya, Muğla’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Kırsaldaki Çınarlar projesi ile yaşlılara vefa borçlarını ödediklerini ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün sevgi, hoşgörü ve güler yüzle Muğla’da vatandaşlarına hizmet götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Güzel Muğla’mızda vatandaşlarımız için birçok alanda sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet üretiyor, onların yanında oluyoruz. Bu hizmetlerden biri de Kırsaldaki Çınarlar. Yaşlarının en olgun çağındaki büyüklerimizin evlerine misafir oluyor, onların halini hatırını soruyor, sağlıkları ile ilgilenirken aynı zamanda eksiklerini tamamlıyoruz. Örneğin kışın sobalarını temizliyor, perdelerini takıyoruz. Onlara yalnız olmadıklarını, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Büyükşehir ekiplerimizi evlatları gibi görmeleri bizi ayrıca mutlu ediyor. Sevgi, hoşgörü ve güler yüzle vatandaşlarımızın yanında olmaya, güzel Muğla’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Bugüne kadar 107 aile 1141 defa bu hizmetten yararlandı

Kırsaldaki Çınarlar Projesi ile 2017 yılı Haziran ayı itibariyle Menteşe ve Milas ilçelerinde hizmet vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2018 yılı Nisan ayı itibariyle ise Ula, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde hizmet vermeye başladı. Şimdiye kadar Menteşe ve Ula ilçelerinde 44 haneye 339 defa,  Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde 26 haneye 171 defa hizmet veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Milas ilçesinde ise 37 haneye 632 vererek bugüne kadar 107 ailenin 1142 defa bu hizmetten yararlanmasını sağladı.