Meclis Canlı

Büyükşehir Kışlık Süs Bitkisi Üretimine Geçiyor


04.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretiminin ikinci etabı kışlık süs bitkisi için çalışmalara başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte Köyceğiz Beyobası’nda mart ayında başlattığı Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretimi Projesi’nin ikinci etabı kışlık süs bitkisi üretimi için çalışmalara başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Köyceğiz Beyobası’nda başlattığı, ilçe belediyelerden ve vatandaşlardan büyük destek gören Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi üretimiyle 1 milyon 670 bin çiçek üretti ve bu çiçekler Muğla genelinde park, yeşil alan, kavşak ve refüjlerde kullanılarak Muğla’yı renklendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Köyceğiz Beyobası’nda başlattıkları Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi üretiminde yüzde 90 verim alarak başarılı bir sezon geçirdiklerini ve 1 milyon 670 bin çiçek ürettiklerini söyledi. Salih Tufan; “Büyükşehir Belediyemizin önemli projelerinden biri olan Alım Garantili Üretim Projemizin ilk ayağı olan Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretim Projemizde yaz sezonunu tamamlamış bulunmaktayız. Yılda iki kere yapılan mevsimlik süs bitkisi üretimlerinde şimdi de sıra kış sezonu bitki üretimlerimizde. Tarım sektörünü tekrar canlandırmak ve ilimize yeni alternatif ürünler kazandırmak amacıyla çıktığımız yolda ilk meyvelerimizi aldık. Kışlık süs bitkileri ile de tecrübelerimizi ve başarımızı pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu projede çalı, ibreli ve ağaç gruplarının da üretim akışına katılmasıyla projemizi en üst noktalara çıkarmayı planlıyoruz. En büyük hedefimiz tarım ve turizm dinamiklerinin birlikte yol aldığı Muğla’mızda dünyanın yükselen sektörü olan süs bitkileri sektörünün oluşmasıdır. Bu amaçta Büyükşehir Belediyesi olarak tüm destek ve imkanlarımızla üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.