Meclis Canlı

Büyükşehir Konservatuarı 2’inci mezunlarını verdi


19.06.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında bünyesinde oluşturduğu konservatuarın ikinci mezunlarını verdi. Geçen yıl 30 öğrenciyi mezun eden Muğla Büyükşehir Belediyesi bu yıl 46 öğrenci mezun etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılından faaliyete başlayan ve içerisinde Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Dansları, tiyatro ve bale bölümlerinin yer aldığı konservatuar ikinci mezunlarını verdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılı kapanış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile veliler katıldı.

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Türkiye genelinde 22 büyükşehir belediyesinde konservatuarın olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediyesi konservatuarın her geçen günü büyüdüğünü ve daha fazla öğrencinin mezun olduğuna dikkat çeken Başkan Gürün, “Muğla’mız bir kültür kenti. Muğla’mızda sanata kültüre çok önem veriyoruz. Oluşturduğumuz konservatuarda buna en güzel örnek. 2015 yılında faaliyetine başlayan ve 2 bölümle başladığımız konservatuarımız bugün 5 bölüme ulaştı. Geçen yıl 30 mezun verdik bu yıl 46 öğrencimizi mezun ettik. Bugüne kadar da konservatuarımızda toplam 620 öğrencimiz eğitim alıyor. Atatürk’ün dediği gibi “Hepiniz milletvekili, bakan, hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz fakat sanatkâr olamazsınız” sözünü siz gençlerimize hatırlamak istiyorum. Bu bilinçle çok önemli bir görev yapıyor bu görevinizi uzun yıllar sürdürmeniz dileğiyle.”

Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet sertifikaları verildi.