Meclis Canlı

Büyükşehir Kooperatifçilerle Sorunlara Çözüm Aradı


13.10.2016


Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında taşımacılık hizmeti yapan tekne kooperatifi ve işletme temsilcileri Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü’nde gerçekleşen ziyarette bir toplantı yapıldı. Dalyan Tekne Kooperatifi, Dalyan Özel Yemekli Tekne Kooperatifi, Çandır Tekne Kooperatifi, Şelale Turizm ve Kardak Turizm temsilcileri ile Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü personelinin katıldığı toplantıda, Köyceğiz Gölü ve Dalyan kanallarında yaşanan sorunlar değerlendirilerek sezonda yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Kooperatif temsilcileri ve işletmeciler Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan uygulamalar ile Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında da bilgi aldılar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin 29 Şubat 2016 tarihli Kurul kararıyla Ortaca ve Köyceğiz ilçe belediyeleri tarafından yürütülen işlemlerin Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmesi kararlaştırılmış, 18 Ağustos 2016 tarihli Kurul kararıyla da Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında ticari amaçlı yolcu taşımacılığı yapan teknelerin güzergâhları belirlenerek mevcut tekneler için Güzergâh İzin Belgesi düzenlenmesine başlanmıştı.