Meclis Canlı

Büyükşehir Kültür Hizmet Tırı Ramazan’da Yollardaydı


29.06.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür Hizmet Tırı ile Ramazan’da 13 ilçede vatandaşları ile buluştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro ve Türk Halk Oyunları öğrencileri tarafından hazırlanan Ramazan etkinlikleri ile Karagöz-Hacivat, Ramazan Şarkıları, Aşık-Maşuk, Zeybek Oyunları, davul ritim Show Muğla’nın 13 ilçesinde Büyükşehir Kültür Hizmet Tırı ile vatandaşlarla buluştu. Ramazan ayının ilk günü başlayan ve gidilen her mahallede büyük beğeni toplayan turne kapsamında 13 ilçe 26 mahallede 12 bin 762 seyirciye ulaşıldı.

Ramazan ayı boyunca geleneksel sanat faaliyetlerinin yanı sıra modern sanat etkinliklerini de harmanlayarak oluşturulan sahne çalışmaları 13 ilçede vatandaşların beğenisini topladı. Muğla genelinde 26 mahallede sahnelenen oyunları 12 bin 762 seyirci izledi.  Vatandaşların, sanata ve sanatçıya bakış açılarını geliştirmek ve sanata özendirmek amacıyla düzenlenen turnede, ayrıca yapılacak etkinliklere yön verecek anket çalışmaları da yapıldı.

“Ramazan’da 13 İlçemiz Büyükşehir Sahnesinde Buluştu.”

Muğla’nın Bodrum Turgutreis’ten Seydikemer Eşen’e kadar geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bu eşsiz coğrafyada Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin bütün vatandaşlara ulaşması için çalıştıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ramazan ayı boyunca Büyükşehir Belediye’mizin Kültür Hizmet Tırı 13 ilçemizde vatandaşlarımızla buluştu. Büyükşehir Belediyesi konservatuvarımızın öğrencilerinin Ramazan ayı için hazırladığı programlarla vatandaşlarımızı bir araya geldi ve keyifli vakit geçirdiler. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak geniş coğrafyamızda birçok hizmetle vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Kültürel etkinliklerin de bütün ilçelerimize, mahallelerimize ulaşması, bina ve sahnelerle sınırlı kalmaması için Kültür Hizmet Tırı’mızla vatandaşlarımıza, mahallelerimize misafir oluyoruz. Farklı etkinlikler ve hizmetlerle Büyükşehir Kültür Hizmet Tırı yollarda olmaya devam edecek.” dedi.