Meclis Canlı

Büyükşehir Kuruluşu MUTTAŞ 670 bin Yolcuya Ulaştı


03.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUTTAŞ, kurulduğu günden bugüne kadar iki havaalanı olan Muğla’da 670 bin yolcu taşıdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanındaki görev, sorumluluk ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 2014 temmuz ayında başlattığı havaalanı taşımacılığında MUTTAŞ ile bugüne kadar 24 modern araçla Muğla’nın iki havaalanından 670 bin yolcu taşıdı. Menteşe, Milas-Bodrum Havaalanı, Bodrum, Milas-Bodrum Havaalanı, Marmaris, Dalaman Havaalanı, Fethiye, Dalaman Havaalanı’na karşılıklı seferlerle hizmet veren MUTTAŞ, 2014 yılında 151 bin 394 yolcu, 2015 yılı Ekim ayı dahil olmak üzere 516 bin 355 yolcu, toplamda 667 bin 749 yolcuya hizmet verdi.


MUTTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ünsal, yaz sezonunda yaşanan yoğunluk ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine başlattıkları havaalanı taşımacılığında bugüne kadar Muğla nüfusuna yakın yolcu taşıdıklarını, bu hizmette en önem verdikleri şeyin vatandaşların memnuniyeti olduğunu söyledi. Hüseyin Ünsal; “Muğla, İstanbul gibi iki havaalanına sahip ve turizmde söz sahibi olan bir il. Havaalanlarında yaşanan yoğunluk ve vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda başlattığımız havaalanı taşımacılığında bugüne kadar iki havaalanımızdan 24 modern aracımızla 670 bin yolcu taşıdık. 2014 temmuz ayında başlattığımız bu hizmetimizle karşılıklı seferlerle vatandaşlarımızın havaalanlarına rahat ve konforlu seyahat etmelerini sağlıyoruz.” dedi.