Meclis Canlı

Büyükşehir Makamı’na Defne Başkan Oturdu


20.04.2018

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Milleti’nin açılışının 98.yılında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün makamını Türdü 100. Yıl İlkokulu öğrencisi Defne Güllü’ye devretti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki misafirleri Türdü 100.Yıl İlkokulu’ndan Defne Güllü, Şemsiana Anaokulu’ndan Toprak Ateş Kır ve Esila Kılıç oldu.

Defne Başkan; “Atatürk; “Vatanı korumak, çocuğu korumakla başlar”

Muğla Büyükşehir Belediyesi makamını Dr. Osman Gürün’den devralan Defne Güllü, 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98.yılını kutladıklarını ve bu özel günde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldığını söyledi. Meclisin açıldığı ve halkın ilk defa yönetimde söz sahibi olarak egemenliğin millete geçtiği 23 Nisan’ın çocuklara Atatürk tarafından bayram olarak armağan edildiğini söyleyen Başkan Defne Güllü, Atatürk’ün; “Vatanı korumak, çocuğu korumakla başlar” sözüyle çocuklara verilen önemin ülke geleceğine verilen önemin en güzel göstergesi olduğunu söyledi. Bilim Kültür dergisinde gördükleri Bilim Merkezi’nin Muğla’da da yapılmasının çocuklarının amaçsızca ortalıklarda dolaşmasını engelleyeceğini, okul bahçelerinin de zeminin beton olmasının çocuklarının çevre bilinci ve yeşille olan bağlantısını olumsuz etkilediğini söyleyen Defne Güllü bu konularla ilgili çalışmaların yapılmasını istediğini sözlerine ekledi.

“Çocuklarımızın gözlerindeki zeka pırıltısını ve sözlerindeki olgunluğu görünce ülkemizin geleceğinin Atatürk’ün açtığı yolda daima ilerleyeceğine yürekten inanıyorum.”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamını Defne Güllü’ye devreden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ilimle, fenle, kaliteli eğitimle yetiştirilen çocukların gelecekte her makama gelerek Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracağını söyledi ve 23 Nisan’da makamını devrettiği Defne Güllü’nün de bu çocuklardan biri olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “23 Nisan’da Türk Milleti’nin temsilcileri hür iradeleri ile meclis çatısı altında toplanmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesinde önemli kararların altına hep birlikte imza atmışlardır. 23 Nisan tarihi Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına Çocuk Bayramı olarak armağan edilmiştir. Çünkü Atatürk; ““Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." sözü ile ülkemizin geleceği çocuklara ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Bugün de Büyükşehir makamımızı Defne Başkanı’mıza devrettim. Başkanımıza ortaya koyduğu projeleri, yaptığı hazırlıklar ve önerileri için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gözlerindeki zeka pırıltısını ve sözlerindeki olgunluğu görünce ülkemizin geleceğinin Atatürk’ün açtığı yolda daima ilerleyeceğine yürekten inanıyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi. Başkan Gürün makam ziyaretinin sonunda çocuklara günün anısına Atatürk’ün resmini ve Nutuk eserini hediye etti.