Meclis Canlı

Büyükşehir Menteşe Otogarı’nın Temelini Attı


06.04.2017


Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Şehirlerarası Otogarı’nın temelini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve protokolün katılımı ile gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe İlçesi Akkaya Kavşağı 432 ada 271 parselde 19 bin 550 metrekare arsa üzerinde 4670 metrekare işletme alanı olarak projelendirilen ve 11 Milyon 186 bin 400 TL’ye mal olacak Menteşe Şehirlerarası otogarının temelini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Ortaca Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Avcı, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Menteşe İlçe Müftüsü Aslan Çıtır, Menteşe ilçesi muhtarları, Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Menteşe Şehirlerarası Otogarı açılışında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Menteşe ilçesi için önemli bir temel atma töreninde birlikte olduklarını, çevre yoluna yapılan yeni otogarla şehiriçi trafiğinin rahatlayacağını söyledi ve Menteşe ilçesine modern ve çağdaş bir otogar kazandıran başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olmak üzere bütün belediye çalışanlarına teşekkür etti.

“Muğla’ya yakışan Hizmetler için Temel Atmalara Devam Edeceğiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ilinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan bütün otogarların kent merkezi dışına çıkarılması, modern otogarlar yapılması için çalışmaları başlattıklarını ve Menteşe şehirlerarası otogarı ile startı verdiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla yaşamak için, hizmet etmek için coğrafyası ile doğası ile ve en önemlisi sevgi ve hoşgörülü insan yapısı ile mükemmel bir şehir. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizden itibaren Muğla’da vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükselten, Muğla’ya yakışan hizmetleri hayata geçirdik. Muğla genelinde yolların standartlarını yükseltmek için 1525 km asfalt çalışması yaptık. 2018 yılı sonunda Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki 2600 km yolda 1.2 kat, sıcak asfalt, parke çalışmaları ve sanatsal yapıları yapılmamış yolumuz kalmayacak. Muğla’da doğayı ve çevreyi korumak için de Katı Atık Düzenli Depolama tesis çalışmalarını başlatarak Menteşe ilçemizde temelini attık, açılışını yakında yapacağız. Milas ilçemizde temelini yakında atacağız. Bodrum’da sıkıntılar aşılır aşılmaz tesisimizi yapacağız. Fethiye’de 2.lotu açtık. Ulaşımdan, tarıma, haşere ile mücadeleden, spora, evde bakımdan kısa molaya kadar birçok ilki ve yenilikçi hizmete geçirdik. Muğla genelinde de otogarlarımızı ilçe merkezleri dışına taşıyarak şehiriçi trafiği rahatlatmayı ve modern otogarları şehrimize kazandırmayı istiyoruz. Bu çalışmaların ilk ayağını ilimizin merkez ilçesi olan Menteşe’de gerçekleştiriyoruz. 11 Milyon 186 bin TL yatırımla şehrimize modern ve çevreci bir otogar kazandırıyoruz. Otogarımızın 4000 metrekare çatı örtüsü 280 kwh(kilowattsaat) elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olup, 1760 adet yarı şeffaf güneş paneli ile enerji üretecektir. Otogarımız elektrik ihtiyacının yüzde 80’ini buradan karşılayacak. Muğla genelinde Menteşe ilçemizden sonra kamulaştırma ile ilgili hukuki sürecin devam ettiği Bodrum, istimlak ve imar işlemleri sürecinin devam ettiği projelendirilen Seydikemer, Datça, Ortaca, Fethiye, Köyceğiz, Dalaman, Marmaris, Yatağan ilçelerimize Menteşe ilçemize yapılan otogarımızla aynı yenilikçi mimari konsepte sahip otogarların yapımına başlayacağız. Muğlamız hizmetin en iyisini hak ediyor. Bu tesis Menteşe ilçemize ve Muğlamıza hayırlı olsun.” dedi.

Menteşe Şehirlerarası Otogarı’nın temel atma töreni protokol konuşmalarından sonra İzmir Marşı eşliğinde katılımcıların alkışlarıyla gerçekleştirildi.