Meclis Canlı

Büyükşehir Mezbahaları bayramda tam kapasite çalıştı


29.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait 9 mezbahada kurban bayramı boyunca veteriner hekim kontrolünde ve hijyenik şartlarda toplam 1344 kurban kesildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı boyunca vatandaşların kurban kesimlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından İşletme Onay Belgeli ve Güvenilir ve Hijyenik Gıda Üretildiği anlamına gelen ISO:22000 kalite belgeli Marmaris, Menteşe, Milas, Fethiye mezbahaları ile günlük düzenleme ve temizliği yapılan Dalaman, Kavaklıdere, Yatağan, Bodrum mezbahaları ve Datça’da kurban kesim ünitesinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 306 Büyükbaş, 1038 Küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 1344 kurban kesimi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahalarda veteriner hekim kontrolünde, hijyenik ortam ve gıda sağlığına uygun şartlarda kesilen kurbanlar için portör muayeneleri yapılmış ve sertifikası olan kesiciler görev aldı.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahalarda hijyenik ve sağlıklı koşullarda kurbanlarını kestirdiklerini ifade eden vatandaşlar, gerekli koşulları sağladığı için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.