Meclis Canlı

Büyükşehir Mezbahaları Kurban Bayramı’nda dolup taştı


15.08.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kurban Bayramı süresinde vatandaşların sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlarını kestirebilmeleri için hizmete sunduğu 8 kesim noktası vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin kesim noktalarına gelmeye başlayan vatandaşların kurbanlıkları sıraya alındı. Kurbanlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Veteriner Hekimleri kontrolünde sertifikalı uzman kasaplar tarafından titizlikle kesildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kesim ve kurban nakil hizmetlerinin de yanı sıra vatandaşlara etlerini taşımaları için gıda hijyenine uygun ve doğada çözünebilirliği yüksek Büyükşehir Belediyesi logolu poşetler dağıtıldı. Ayrıca vatandaşlara il genelinde kurbanlığın alınmasından, nakline, kesilmesine ve etlerin saklanmasına kadar birçok konuda bilgilendirme yapıldı.

Mezbahalarda 357 büyükbaş, 863 küçükbaş hayvan kesildi

Muğla Büyükşehir Belediyesinin İl Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararları gereğince kesim yeri olarak belirlenen Menteşe, Milas, Marmaris, Bodrum, Yatağan, Kavaklıdere, Dalaman ve Datça Mezbahalarında toplam 357 adet Büyükbaş, 863 adet ise küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirildi. Ayrıca Kurban Bayramı süresi boyunca Kurbanlık satış noktası olarak belirlenen Menteşe ilçesinin Bayır Hayvan Pazarı ile Düğerek ve Marmaris kurban satış ünitelerinde Veteriner Hekimler kontrolünde 3 Bin 708 adet küçükbaş, 405 adet ise büyükbaş kurbanlık giriş çıkışı yapıldı.