Meclis Canlı

Büyükşehir, Milas’ta Cadde ve Bulvarları Yeniliyor


20.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas ilçesinde yetki ve sorumluluğunda olan cadde ve bulvarları yenileme çalışmalarına başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Ula İlçesi Akyaka Mahallesinde devam eden yol ve meydan düzenleme çalışmalarından sonra Milas’a yeni ve modern bir görünüm kazandıracak cadde ve bulvar yenileme çalışmalarına başladı. Ekipler, Milas ilçesinde Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluğunda olan 1200 metre uzunluğundaki Atatürk Bulvarı ve Halil Bey Bulvarı’nda bisiklet yolu, aydınlatma, yerel malzemeler ile dekoratif döşeme, oturma bankları, çöp kovaları, yenilenen dural yerleri ve peyzaj düzenlemesi çalışmalarına başladı. Milas’ın çehresini değiştirecek projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.



“Marka ve Modern Kentler Yaratmak İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, modern ve marka kentler yaratmak için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Kılıç; “Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluğunda olan caddelerde, yollarda ve meydanlarda kentsel tasarım ilkelerine uygun olarak hazırlanan örnek ve prestijli projeleri birer birer hayata geçirmeye başladık. Ula İlçesi Akyaka Mahallemizde devam eden yol ve meydan düzenleme çalışmalarından sonra Milas ilçemizde de cadde ve bulvarları yenilemek için çalışmalarımız başladı. Bisiklet yolu, aydınlatma, yerel malzemeler ile dekoratif döşeme, oturma bankları, çöp kovaları, yenilenen dural yerleri ve peyzaj düzenlemesi ile kentsel dokuya uygun motiflerle süslenecek cadde ve bulvarlar Milas ilçemizin çehresini değiştirecek. Hayata geçirdiğimiz örnek ve prestijli projelerimizi kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde modern ve marka kentler yaratmak için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.